Dosarul VALIZA - Piţurcă: Becali a spus adevărul despre mine, sper ca instanţa să ţină cont

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat vineri că nu are emoţii privind sentinţa în dosarul "Valiza" şi speră ca instanţa să ţină cont de faptul că patronul Stelei, Gigi Becali, a spus adevărul în ceea ce-l priveşte pe el.

789 afișări
Imaginea articolului Dosarul VALIZA - Piţurcă: Becali a spus adevărul despre mine, sper ca instanţa să ţină cont

Victor Piţurcă (Imagine: Bogdan Iordache/ Mediafax Foto)

Gigi Becali a declarat luni, la instanţa supremă, că după ce Teia Sponte a fost prins cu valiza cu cei 1,7 milioane de euro, a antedatat actul privind vânzare-cumpărare unui teren în Cluj, iar pe Victor Piţurcă l-a pus să semneze ca martor. "Am schimbat data ca să pot să iau banii. Nu are nimeni nicio vină. Eu am semnat, eu am scris tot. Piţurcă a venit la Palat. L-am luat: «Vino şi semnează aici, martor». Piţurcă nici habar nu avea, nu ştia nimic", a spus Becali, în faţa insanţei care va da o sentinţă în 4 iunie.

Piţurcă, inculpat în acest dosar, a afirmat că Becali a spus adevărul despre el şi a precizat că nu are nevoie de susţinerea preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, care îl consideră nevinovat pe tehnician în acest caz.

"Nu am niciun fel de emoţie. Nu a fost greu pentru mine acolo, din contră, a fost o experienţă. Omul (n.r. - Gigi Becali) a spus adevărul, odată ce crede în Dumnezeu cu atâta ardoare a spus adevărul şi numai adevărul. Sper ca instanţa să ţină cont de lucru ăsta. Nu am nevoie ca Mitică Dragomir să sară în ajutorul meu, legea trebuie să fie respectată", a spus Piţurcă, adăugând că îi pare rău de Gigi Becali, aflat în înshisoare după ce fost condamnat în dosarul schimbului de terenuri.

Cu privire la litigiul pe care îl are cu Universitatea Craiova, Piţurcă a menţionat că gruparea olteană trebuia să se adreseze TAS şi nu să îl dea în judecată în civil: "ÎCCJ am înţeles că a dat dreptate FRF în procesul cu Universitatea Craiova. Toate cluburile trebuie să se adreseze la TAS. Astea sunt legile sportive. Nu a obligat nimeni pe FRF să se înscrie la UEFA şi FIFA, n-a obligat nimeni pe un club să se înscrie la FRF. Deci trebuie să se respecte aceste legi."

Direcţia Naţională Anticorupţie abate atenţia de la alte probleme cu dosarele pe care le întocmeşte în fotbal, crede selecţionerul. "E foarte important pentru DNA să apară scandaluri de genul acesta în fotbal. Să se abată absolut totul asupra fotbalului. Au fost şi acţiuni reale, sunt şi acţiuni normale, pentru că dacă nu respecţi legea e normal să se întâmple lucruri de genul ăsta. Dar au fost şi lucruri care nu au fost normale, dar uşor-uşor adevărul iese la iveală", a precizat tehnicianul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici