Dosarul Zambaccian şi cel al lui Becali privind terenurile MApN, aproape de final

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, a declarat, miercuri, că dosarul lui Adrian Năstase, privind obiectele aduse din China, cât şi cel al lui George Becali, privind schimbul de terenuri cu MApN sunt aproape de finalizare.

292 afișări
Imaginea articolului Dosarul Zambaccian şi cel al lui Becali privind terenurile MApN, aproape de final

Dosarul Zambaccian şi cel al lui Becali privind terenurile MApN, aproape de final (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Întrebat într-o conferinţă de presă, de ce dosarul lui George Becali privind schimbul de terenuri cu Armata este în faza de anchetă de aproape cinci ani, procurorul şef al DNA a precizat că acesta a fost un dosar complex, caz în care au fost necesare mai multe expertize.

În 2 iunie 1999, Gigi Becali şi reprezentanţii Ministerului Apărării au semnat un proces-verbal prin care schimbau două suprafeţe de pământ. Becali ar fi primit de la MAp un teren de 20,9 hectare în zona Băneasa-Pipera, în schimbul unuia de 21,5 hectare în satul Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov.

Miercuri, procurorul Daniel Morar a spus că, în afară de rapoartele tehnico-ştiinţifice întocmite de specialiştii Direcţiei, s-au efectuat în acest dosar şi expertize care au necesitat perioade mari de timp, întrucât astfel de expertize se fac cu experţi parte şi cu experţi desemnaţi. Despre acest dosar Morar a arătat că el se află totuşi în fază de finalizare.

Un alt dosar despre care Morar a arătat că urmează să fie trimis recent în judecată este cel al fostului premier Adrian Năstase privind obiectele aduse din China, precizând despre acest caz că se află în faza prezentării actului de urmărire penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici