Două asistente şi o infirmieră,sancţionate în cazul bebeluşului care a suferit arsuri la maternitate

Două asistente şi o infirmieră de la maternitatea din municipiul Câmpulung Muscel au fost sancţionate, vineri, cu reducerea salariului, în cazul nou-născutului care a suferit arsuri după ce infirmiera a pus în pătuţul acestuia o sticlă cu apă fierbinte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

47 afișări
Imaginea articolului Două asistente şi o infirmieră,sancţionate în cazul bebeluşului care a suferit arsuri la maternitate

Două asistente şi o infirmieră,sancţionate în cazul bebeluşului care a suferit arsuri la maternitate (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentantilor Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, s-a stabilit că arsurile suferite de nou-născut au fost provocate de apa fierbinte scursă din sticla pe care o infirmieră o aşezase în pătuţ, pentru a-i menţine copilului temperatura corporală.

Infirmiera şi asistenta care răspundeau de sectorul în care s-a produs incidentul au fost sancţionate cu reţinerea a 10% din salariu pe o perioadă de trei luni, iar unei alte asistente care era de serviciu atunci în secţia de neonatologie îi va fi reţinut 5 la sută din salariu, tot pe trei luni.

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a declanşat, miercuri, o anchetă la Maternitatea din Câmpulung Muscel în cazul unui nou-născut care a suferit arsuri după ce asistentele au pus în pătuţul acestuia o sticlă cu apă fierbinte, copilul fiind în prezent internat la un spital din Capitală.

"Fetiţa în vârstă de nici 24 de ore a suferit arsuri de gradele trei şi patru la cot şi la şold, iar în urma unei anchete preliminare s-a stabilit că aşezarea sticlei pentru a încălzi copilul nu s-a făcut la indicaţia unui medic", a declarat Anca Alexandrescu.

În urma incidentului, fetiţa a fost transportată la Spitalul Municipal din Câmpulung Muscel, iar ulterior a fost transferată la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

"Copilul nu este în stare gravă, dar având o imunitate scăzută din cauza vârstei dirtectorul Maternităţii din Câmpulung Muscel a luat măsura trimiterii fetiţei pentru investigaţii suplimentare şi un tratament specializat în pediatrie la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti", preciza directorul DSP Argeş.

Potrivit sursei citate, incidentul nu a fost un act involuntar, întrucât astfel de practici sunt frecvente în Maternitatea din Câmpulung Muscel, sticla fiind pusă în pătuţ cu intenţie.

Conducerea DSP Argeş şi cea a Maternităţii din Câmpulung Muscel au deschis anchete interne pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul.

De asemenea, şi Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz.

Mama fetiţei are 19 ani şi este din comuna Mihăeşti, judeţul Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici