Două asociaţii civice îi cer lui Liviu Dragnea să anuleze mitingul PSD programat în 9 mai, la Iaşi

Două asociaţii civice i-au cerut preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să anuleze mitingul partidului programat la Iaşi în 9 mai susţinând că o astfel de manifestare, fără legătură cu Ziua Europei şi Independenţa României, aduce prejudicii imaginii Iaşiului şi Moldovei la nivel naţional şi european.

173 afișări
Imaginea articolului Două asociaţii civice îi cer lui Liviu Dragnea să anuleze mitingul PSD programat în 9 mai, la Iaşi

Două asociaţii civice îi cer lui Liviu Dragnea să anuleze mitingul PSD programat în 9 mai, la Iaşi

Potrivit unei postări, marţi, pe pagina de Facebook a asociaţiei „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” Iaşiul a fost declarat Capitală istorică, Capitală Regală şi, recent, a devenit Capitala tineretului din România.

„Asociaţiile civice <<Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei>> şi <<Împreună pentru A8>> trimit o scrisoare deschisă către Liviu Dragnea, preşedintele PSD, prin care solicită anularea mitingului de partid organizat pe 9 mai la Iaşi. Iaşiul a fost declarat Capitală istorică, Capitală Regală şi, recent, a devenit Capitala tineretului din România. Pentru că în 9 mai se sărbătoreşte atât Ziua Europei cât şi Ziua Independenţei României, asociaţiile noastre consideră că organizarea unei manifestaţii politice de partid în acest context aduce prejudicii semnificative imaginii Iaşiului european, istoric şi cultural. (...) Acţiunea ar aduce un mare deserviciu de imagine oraşului Iaşi şi Moldovei la nivel naţional şi european”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii celor două asociaţii avertizează că, ţinând cont de ultimele declaraţii publice jignitoare ale liderului PSD Iaşi, Maricel Popa, privind protestatarii nemulţumiţi de modificările la Legile Justiţiei, la locul mitingului PSD ar putea fi prezenţi mii de contestatari, ceea ce ar fi „un fapt cât se poate de democratic”.

Liviu Dragnea va participa pe 9 mai la mitingul PSD de la Iaşi, a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul general al partidului Codrin Ştefănescu.

Liviu Dragnea a declarat, marţi, că mitingul organizat de PSD la Iaşi pe 9 mai va avea loc, indiferent dacă va participa sau nu premierului Viorica Dăncilă. Manifestaţia social-democraţilor are loc în aceeaşi şi cu Summitul liderilor UE de la Sibiu, găzduit de Klaus Iohannis.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici