Două curse British Airways, anulate din cauza unei erupţii vulcanice din Islanda - VIDEO

Compania aeriană British Airways a anulat cursa Bucureşti Otopeni-Londra, cu plecare la ora 17:05, din cauza erupţiei vulcanice din Islanda, după ce şi cursa Londra-Bucureşti, care trebuia să aterizeze la ora 23:20 a fost anulată.

105 afișări
Imaginea articolului Două curse British Airways, anulate din cauza unei erupţii vulcanice din Islanda - VIDEO

Cursă aeriană Londra - Bucureşti, anulată din cauza unei erupţii vulcanice din Islanda (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cursa BA 887 Bucureşti-Londra a fost anulată din cauza erupţiei vulcanului din Islanda. Mai avem şi zborul BA 886 Londra-Bucureşti, cu aterizare pe Otopeni la ora 16:15, dar care nu a fost anulat", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, directorul comercial al British Airways pentru Balcani, Emil Delibashev.

Spaţiul aerian britanic va fi închis total, joi, începând cu ora 11.00 GMT (14.00 ora României) şi până la 17.00 GMT (20.00 ora României) "cel puţin", din cauza unui nor de cenuşă generat de erupţia vulcanică din Islanda, au anunţat serviciile britanice de control aerian.

Numeroase aeroporturi din Marea Britanie, Norvegia şi Suedia au fost închise joi dimineaţă şi multe zboruri au fost suspendate din cauza apropierii unui nor de cenuşă provocat de o erupţie vulcanică din Islanda.

Peste 150 de zboruri au fost anulate la aeroportul Heathrow din Londra, iar 108 la cel din Gatwick, situat la sud de capitala Marii Britanii. În Stansted, în nordul Londrei, compania aeriană EasyJet şi-a anulat numeroase zboruri prevăzute în cursul dimineţii.

Toate aeroporturile din Scoţia au fost închise (Aberdeen, Edinburgh şi Glasgow), dar şi cel din Belfast din Irlanda de Nord. Traficul a fost diminuat considerabil pe aeroporturile din nordul Angliei (Manchester, Liverpool şi Newcastle), dar şi din centrul regiunii (Birmingham).

Aceste restricţii au fost impuse de serviciul de controlare a traficului aerian (NATS) după o alertă emisă de servicile meteorologice care avertiza în legătură cu apropierea unui nor de cenuşă care ar putea limita foarte mult vizibilitatea şi reprezenta un pericol pentru motoarele aparatelor.

De asemenea, zborurile dintr-o mare parte a Norvegiei, cât şi cele din nordul Suediei, au fost suspendate din cauza norului de cenuşă rezultat în urma erupţiei vulcanice din Islanda, au anunţat autorităţile responsabile de controlul traficului aerian din cele două ţări scandinave.

Traficul aerian din Norvegia a fost suspendat în nordul, dar şi în vestul ţării, dar este menţinut pentru moment la Trondheim, Olso şi la alte aeroporturi din apropierea capitalei, a anunţat autoritatea norvegiană Avinor.

În Suedia, traficul a fost întrerupt în totalitate în cursul nopţii de miercuri spre joi pe aeroportul din Skellefteaa, situat la 200 de kilometri de cercul polar, iar numeroase întârzieri sunt prevăzute în restul ţării, în special la Stockholm, a precizat un purtător de cuvânt al autorităţii suedeze responsabile cu controlarea traficului aerian.

"Situaţia nu se ameliorează din nefericire şi s-ar putea închide şi alte aeroporturi, din sud", a declarat Bjoern Stenberg din cadrul autorităţii suedeze Luftfartsverket.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici