Două focare de pestă porcină africană au fost identificate în judeţul Sibiu

Unul se află într-o exploataţie din comuna Alma, iar al doilea a fost descoperit pe un fond de vânătoare din localitatea Măşna.

170 afișări
Imaginea articolului Două focare de pestă porcină africană au fost identificate în judeţul Sibiu

Două focare de pestă procină africană au fost identificate în judeţul Sibiu

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Sibiu, un focar a fost descoperit în urma morţii a doi porci dintr-o exploataţie din comuna Alma, iar al doilea focar în urma identificării unui mistreţ mort în Fondul de Vânătoare nr. 30 localitatea Moşna.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu a adoptat măsurile care trebuie luate după depistarea celor două focare.

Pentru focarul identificat în localitatea Alma s-au stabilit că localităţile aflate în zona de protecţie sunt Alma, Giacăş şi Şmig, iar cele aflate în zona de supraveghere sunt Curciu, Păucea, Dârlos, Valea Lungă, Brateiu, Buzd, Aţel, Dupuş, Biertan, Valchid, Saroş pe Târnave, Ernea, Dumbrăveni şi Hoghilag din judeţul Sibiu şi localităţile Sântioana, Cund, Gogan, Idiciu şi Băgaciu din judeţul Mureş.

„În urma confirmării focarului, în exploataţie mai trăia un porc, acesta fiind ucis. Animalul ucis şi animalele moarte, în cazul măsurilor pentru prevenirea/lichidarea rapidă a focarului de boală, nu au fost evaluate şi nu s-a întocmit dosarul de despăgubire, din cauza faptului că proprietarul nu avea înregistrate animalele”, a transmis Prefectura.

Pentru focarul identificat în Fondul de Vânătoare din localitatea Moşna s-a stabilit că localităţile aflate în zona infectată sunt Mediaş, Buzd, Richiş, Nemşa, Moşna, Ighişu Nou, Alma Vii, Motiş, Târnava şi Colonia Târnava, iar cele aflate în zona tampon sunt Valea Lungă, Dârlos, Brateiu, Aţel, Dupuş, Biertan, Pelişor, Zlagna, Metiş, Răvăşel, Moardăş, Mihăileni, Petiş, Şoala, Valea Viilor, Axente Sever, Copşa Mică şi Târnăvioara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici