Două medalii de aur pentru elevii români la Balcaniadele de informatică

Doi elevi români, Andrei Purice şi Rareş Buhai, au obţinut medalii de aur la Balcaniadele de informatică pentru seniori şi juniori care au avut loc, de luni şi până vineri, în municipiul Bistriţa.

377 afișări
Imaginea articolului Două medalii de aur pentru elevii români la Balcaniadele de informatică

Două medalii de aur pentru elevii români la Balcaniadele de informatică (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Potrivit organizatorilor, în total, reprezentanţii României la acest concurs, care s-a încheiat vineri cu festivitatea de premiere, au obţinut 15 din cele 47 de medalii acordate.

La Olimpiada balcanică de seniori, medalia de aur a fost obţinută de românul Andrei Purice, palmaresul lotului României fiind completat cu cinci medalii de argint obţinute de Cezar Mocan, Alexandru Tache, Andrei Antone, Şerban Stan şi Eugenie Posdărăscu, respectiv o medalie de bronz care i-a revenit lui Mihai Gheorghe.

La juniori, Rareş Buhai din Bistriţa a obţinut medalia de aur, românii reuşind să mai câştige două medalii de argint prin Valentin Harsan şi Paul Gramatovici, respectiv cinci medalii de bronz prin Adrian Crăciun, Florin Chirică, Vlad Tărniceru, Tiberiu Marin şi Alexandru Velea.

Potrivit clasamentului final dat publicităţii de organizatori, la seniori au mai luat medalii de aur Rumen Hristov (Bulgaria), Nikola Djovik (Elveţia) şi Kyriakos Axiotis din Grecia, iar la juniori Hristo Venev din Bulgaria, Dominik Gleich din Croaţia şi Mislav Balunovic tot din Croaţia.

Elevii bulgari au câştigat în total opt medalii, iar cei din Serbia şi Macedonia câte şase. Lotul din Croaţia a obţinut patru medalii, cel din Republica Moldova trei, în timp ce loturile din Elveţia, Bosnia-Herţegovina, Grecia şi Republica Moldova au încheiat concursul cu câte două medalii.

Elevii care au obţinut aurul la Balcaniade au primit drept premiu câte un laptop, cei care au obţinut medalii de argint câte un aparat foto şi o ramă digitală, iar cei care au câştigat medalii de bronz câte un aparat foto.

Elevi şi profesori din 13 ţări au participat, începând de luni, la Balcaniadele de informatică pentru seniori, aflată la ediţia a 19-a, şi de juniori, ediţia a cincea, găzduite, anul acesta, de oraşul Bistriţa.

La cele două competiţii care au avut loc în acelaşi timp au participat elevi din Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia, respectiv loturi din Croaţia, Republica Moldova, Elveţia, ultimele ţări având statul de invitat la această competiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici