Două noi focare de pestă porcină. 25 de porci au fost sacrificaţi

  • Prefectura Hunedoara anunţă că cele două cazuri de pestă porcină africană au fost confirmate în gospodăriile a doi proprietari de mici ferme de creştere a porcilor.
  • Recoltarea probelor şi examinările clinice clinice continuă, iar conform reglementărilor în vigoare pentru astfel de situaţii, proprietarii de porci sacrificaţi vor fi despăgubiţi.
4623 afișări
Imaginea articolului Două noi focare de pestă porcină. 25 de porci au fost sacrificaţi

Două focare de pestă porcină africană au fost confirmate în zonele Călan şi Călanu Mic, judeţul Hunedoara.

Prefectura Hunedoara anunţă că cele două cazuri de pestă porcină africană au fost confirmate în gospodăriile a doi proprietari de mici ferme de creştere a porcilor.

Au fost aplicate de urgenţă măsurile aprobate prin hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), care au constat în instituirea de restricţii în cele două exploataţii, confiscarea întregii cantităţi de carne rezultate în urma sacrificării de urgenţă a 25 de porci, precum şi dezinfecţia locului unde a fost dispusă îngroparea carcaselor animalelor sacrificate.

De asemenea, autorităţile au efectuat controale şi analize în toate gospodăriile din apropierea celor două exploataţii unde a fost descoperită boala.

Medicii veterinari monitorizează permanent starea clinică a porcilor din zona de protecţie, a fost instalat filtru cu covoare dezinfectante la intrarea în focarele din Călan şi Călanu Mic şi au fost afişate informări ale cetăţenilor privitoare la declararea focarelor de pestă porcină şi la măsurile care trebuie luate pentru protejarea animalelor din gospodării.

Recoltarea probelor şi examinările clinice clinice continuă, iar conform reglementărilor în vigoare pentru astfel de situaţii, proprietarii de porci sacrificaţi vor fi despăgubiţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici