Două persoane au murit intoxicate cu monoxid de carbon într-un hotel din Covasna

Un turist cazat la un hotel din staţiunea Covasna şi recepţionera unităţii de cazare şi-au pierdut viaţa, în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar o altă persoană a fost internată în comă, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon provenit de la centrala termică a hotelului.

254 afișări
Imaginea articolului Două persoane au murit intoxicate cu monoxid de carbon într-un hotel din Covasna

Centrala termică de apartament (Imagine: Gândul)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Buzsi Andrea, a declarat că în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 02.30, poliţiştii din staţiunea Covasna s-au sesizat din oficiu că în faţa unui hotel din localitate se află două maşini ale Salvării, iar personalul medical a solicitat sprijinul poliţiştilor pentru transportarea unui bărbat de 70 de ani, cetăţean maghiar, dintr-o cameră a hotelului în ambulanţă.

Bărbatul şi recepţionera hotelului, în vârstă de 52 de ani, localnică, au fost transportaţi la Spitalul Orăşenesc Covasna în comă, iar la scurt timp au decedat. Soţia turistului maghiar, în vârstă de 66 de ani, s-a intoxicat şi ea cu monoxid de carbon şi se află în comă, fiind internată la Spitalul Orăşenesc Covasna.

Într-o altă cameră a hotelului, poliţiştii au mai găsit o persoană care se afla în stare de semiconştienţă, au dus-o la aer, iar aceasta şi-a revenit, nefiind necesară acordarea de îngrijiri medicale.

Potrivit sursei citate, din primele verificări făcute la faţa locului s-au constatat scurgeri de gaz la sistemul de încălzire, fapt pentru care au fost anunţaţi reprezentanţii Distrigaz, care au oprit alimentarea cu gaz a hotelului, sigilând sistemul.

Totodată, primele investigaţii arată că cele două persoane au murit intoxicate cu monoxid de carbon provenit de la centrala termică a hotelului.

În momentul incidentului în hotel se aflau cazate doar trei persoane, cetăţeni străini.

Femeia intoxicată cu monoxid de carbon a ieşit din comă

Femeia care a fost internată a ieşit din comă, a declarat, sâmbătă, primarul oraşului Covasna, Lorincz Zsigmond.

Primarul oraşului Covasna, Lorincz Zsigmond, care s-a deplasat la hotelul din staţiunea Covasna, a declarat, sâmbătă, că femeia care a ajuns în stare gravă la Spitalul Orăşenesc Covasna după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon a ieşit din comă.

Inspectorul şef adjunct responsabil de securitate şi sănătate în muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Covasna, Silviu Crăciun, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX, că reprezentanţii ITM, alături de cei ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc şi Poliţie au sigilat complet centrala termică a hotelului şi continuă cercetările pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului în urma căruia două persoane - un turist maghiar şi recepţionera unităţii de cazare - şi-au pierdut viaţa, iar soţia turistului maghiar a ajuns în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

De asemenea, accesul în hotel este interzis, aici putând intra doar cei care fac cercetările în acest caz.

Potrivit inspectorului şef adjunct Silviu Crăciun, o comisie de la ISCIR Braşov urmează să se pronunţe asupra stării de funcţionare a centralei termice şi va stabili exact când a avut loc ultima verificare a acesteia.

Silviu Crăciun a spus că Hotelul Turist, unde s-a petrecut incidentul, se află în proprietatea Cooperativei de Consum şi este administrat de un om de afaceri local care l-a închiriat în luna martie.

Omul de afaceri Martini Karoly, care administrează Hotelul Turist, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Distrigaz nu a constatat scurgeri de gaz la sistemul de încălzire, iar până la finalizarea cercetărilor a fost oprită alimentarea cu gaz a hotelului, fiind sigilat sistemul.

Martini a adăugat că aşteaptă ca Serviciul de Medicină Legală Covasna să se pronunţe, în urma efectuării necropsiei, asupra cauzelor exacte ale decesului celor două persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici