Dr. Adrian Marinescu: Perfuziile cu soluţii dezinfectante nu vor înlocui un vaccin pentru COVID 19. Nu există soluţii miraculoase pentru tratarea bolii

  • Donald Trump a propus ca oamenii să îşi injecteze dezinfectant pentru tratarea COVID 19
  • Nu există soluţii miraculoase pentru tratarea noului coronavirus în absenţa unui vaccin
  • Propunerea lui Trump a fost criticată dur de specialiştii din sănătate
970 afișări
Imaginea articolului Dr. Adrian Marinescu: Perfuziile cu soluţii dezinfectante nu vor înlocui un vaccin pentru COVID 19. Nu există soluţii miraculoase pentru tratarea bolii

Dr. Adrian Marinescu: Perfuziile cu soluţii dezinfectante nu vor înlocui un vaccin pentru COVID 19. Nu există soluţii miraculoase pentru tratarea bolii

Injectarea cu soluţii dezinfectante a fost una din soluţiile lansate chiar de şeful de la Casa Albă Donald Trump pentru a combate COVID 19. Comunitatea medicală îl contrazice.

“Dezinfectantele pe bază de alcool sunt utile pentru mâini, dar de aici până să vorbim de injectarea acestor soluţii e o cale destul de lungă. Nu cred că cineva ar putea demonstra o utilitate în sensul acesta, nu văd utilitatea în raport cu coronavirus”, a declarat specialistul de boli infecţioase de la Institutul “Matei Balş” Adrian Marinescu.

Medicul spune că Donald Trump vrea să vină cu o soluţie miraculoasă pentru tratarea COVID 19, dar că aceasta nu există în momentul de faţă.

“Cred că şi-a pierdut răbdarea şi caută orice variantă ca să rezolve mai repede problema. Din păcate nu există soluţii miraculoase şi în condiţiile în care nu avem vaccin, nu vor înloui niciodată cu acesta perfuzii cu soluţii dezinfectante”,  a mai declarat medical Adrian Marinescu pentru MEDIAFAX.

Există şi susţinători ai soluţiei propuse de Trump.

“Ei bine, există cel puţin un dezinfectant care se găseşte în farmacii sub formă de tablete sau sub forma injectabilă, ieftin, accesibil oricui şi dovedit că fiind foarte eficient împotriva celor mai periculoase virusuri!”, a scris medical Adina Alberts pe pagina sa de facebook.

Medicul susţine că nu a fost o greşeală atunci când Trump a spus oamenilor să îşi injecteze dezinfectant.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici