Dr. Radu Zamfir a ajuns la Sibiu, pentru a participa la operaţie de prelevare de organe la Spitalul Judeţean

Medicul Radu Zamfir, rănit în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie în Munţii Apuseni, va participa la o operaţie de prelevare de organe la Spitalul Judeţean din Sibiu, unde vor ajunge şi medici din Bucureşti, Târgu Mureş şi Cluj.

2898 afișări
Imaginea articolului Dr. Radu Zamfir a ajuns la Sibiu, pentru a participa la operaţie de prelevare de organe la Spitalul Judeţean

Dr. Radu Zamfir (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

UPDATE 01:14 Medicul Radu Zamfir a ajuns la miezul nopţii la SJ Sibiu, pentru o operaţie de prelevare de organe

Medicul Radu Zamfir a ajuns joi, la miezul nopţii, la Spitalul Judeţean din Sibiu, pentru o operaţie de prelevare de organe, la care sunt aşteptaţi şi medici de la Cluj.

Ambulanţa cu care a sosit echipa de medici a ajuns la Spitalul Judeţean chiar la miezul nopţii,iar cadrele medicale au descărcat întreg echipaamentul necesar operaţiei de prelevare de organe, ultimul care a coborât din maţină fiind medicul Radu Zamfir, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am venit pentru o prelevare de organe: ficat, rinichi, pancreas", a declarat Radu Zamfir înainte de a intra în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al SJ Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat că, la ora transmiterii acestei ştiri, medicii se pregătesc să intre în operaţie şi se pun la curent cu situaţia medicală a tânărului de 34 de ani, aflat în moarte cerebrală, de la care urmează să fie prelevate organele.

Toderinţă a precizat că operaţia va începe doar după ce la Sibiu va sosi şi echipa de medici de la Cluj, iar în timpul intervenţiei toţi medicii vor decide dacă se vor putea preleva şi alte organe în afara celor deja stabilite.

La ora transmiterii acestei ştiri, echipa de medici de la Cluj nu ajunsese încă la spital.

Potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Judeţean Sibiu, organele vor fi prelevate de la un pacient de 34 de ani aflat în moarte cerebrală, echipa de medici de la Sibiu obţinând acordul familiei acestuia pentru prelevarea oricărui organ viabil care ar putea salva viaţa altcuiva.

Bărbatul a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă marţi, în comă profundă, cu "traumatism cranio-cerebral, hemoragie subarahnoidiană, multiple fracturi craniene şi fracturi costale".

Potrivit coordonatorului de transplant Victor Zota, la intervenţia de prelevare de organe care va avea loc la Spitalul Judeţean din Sibiu vor participa, pe langă doctori de la această unitate medicală, şi medici din Bucureşti, Târgu Mureş şi Cluj.

"Este vorba despre ficat, rinichi, ţesuturi, dar şi cord şi pancreas, iar pentru acestea din urmă vor fi făcute evaluări de către specialiştii care vor veni din Târgu Mureş şi Cluj. Totodată, rinichii vor transplantaţi unor pacienţi din Cluj", a spus Zota.

El a precizat că pentru prelevarea de ficat va merge la Spitalul Judeţean din Sibiu o echipă de medici condusă de medicul Radu Zamfir, care la o săptămână şi jumătate de la accidentul aviatic din Munţii Apuseni va pleca într-o misiune de prelevare, după ce luni şi-a reluat activitatea la Spitalul Fundeni.

Conform sursei citate, echipa din Bucureşti va mai fi formată din specialişti în transplanmt de ţesuturi din Colentina, care vor ajunge la Sibiu cu o ambulanţă de şase locuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici