Dragnea: Analizăm miercuri alocarea de bani către autorităţile locale, necesarul e de 280 de milioane de lei

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, că la nivelul Guvernului va fi discutată în şedinţa de miercuri alocarea unor sume către autorităţile locale pentru acoperirea unor arierate şi sprijinirea acestora în sezonul rece, precizând că necesarul ar fi de 280 de milioane de lei.

222 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Analizăm miercuri alocarea de bani către autorităţile locale, necesarul e de 280 de milioane de lei

Liviu Dragnea (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Dragnea a precizat că în şedinţa de Guvern de miercuri va fi analizată alocarea către autorităţile locale de fonduri pentru acoperirea unor arierate sau rezolvarea unor probleme în sezonul rece.

El a menţionat că nu poate preciza suma efectivă deoarece aceasta se află încă în negocieri cu Ministerul de Finanţe.

"Necesarul este de 280 de milioane de lei pentru plăti arieratele generate de rectificarea negativă din această toamnă (...) S-au dat 300 de milioane de lei la acest minister (al Dezvoltării, n.r.) pentru se continua lucrările pe acest program de dezvoltare locală. Peste trei săptămâni de zile a fost o rectificare negativă, s-au luat 280 de milioane de lei, lucrările au continuat. Deci, primii bani pe care trebuie să-i dăm, trebuie să-i dăm pentru a stinge aceste datorii pe care ministerul le-a făcut, dar nu din vina ministerului, ci din cauza rectificării", a declarat Dragnea.

Vicepremierul a menţionat că există şi alte solicitări din partea autorităţilor locale, venite pe fondul măsurilor luate de guvernarea Boc, care a redus bugetul autorităţilor locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici