Dragnea: Arieratele autorităţilor locale sunt în jurul a câteva sute de milioane de lei

Ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat, joi, că în acest moment arieratele autorităţilor locale sunt în jurul a câteva sute de milioane de lei, el arătând că speră ca în perioada următoare să identifice sursele financiare pentru a rezolva această situaţie.

50 afișări
Imaginea articolului Dragnea:  Arieratele autorităţilor locale sunt în jurul a câteva sute de milioane de lei

Ministru Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Acum suntem în negocieri foarte dure cu Ministerul de Finanţe în sensul că arieratele sunt undeva în jurul a câteva sute de milioane de lei. Oricum sunt mult mai mici decât arieratele care au fost găsite în vara anului 2012 - era vorba de miliarde de lei - şi care încet-încet au fost stinse. Şi sperăm că în perioada următoare să identificăm atât surse financiare, cât şi un mecnism financiar - sigur, după o discuţie serioasă cu FMI, probabil în iunie - pentru a putea rezolva şi această ultimă tranşă de arierate", a precizat Dragnea.

El a menţionat că are în vedere arieratele care au apărut după 1 ianuarie, în condiţiile în care arieratele reprezintă datorii mai mari de 90 de zile.

"La 31 decembrie erau datorii, dar nu erau contabilizate ca şi arierate pentru că nu atinseseră perioada de 90 de zile", a spus Dragnea.

El a arătat că încearcă să identifice sume pentru plata acestora şi că aceste sume nu vor proveni din bugetul MDRAP. "Nu avem de unde", a motivat ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici