Dragnea: Există posibilitatea reală ca porturile să nu mai fie transferate către autorităţile locale

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, la o dezbatere privind proiectul de descentralizare asupra căruia Guvernul îşi va angaja răspunderea, că există în mod real posibilitatea ca porturile să nu mai transferate către autorităţile locale, din motive pur juridice.

89 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Există posibilitatea reală ca porturile să nu mai fie transferate către autorităţile locale

Dragnea: Există posibilitatea reală ca porturile să nu mai fie transferate către autorităţile locale (Imagine: Mediafax Foto)

"Vom decide azi, mâine, după lungi discuţii, cu grupurile parlamentare, cu Ministerul Transporturilor. Există în mod real posibilitatea ca porturile să nu mai fie transferate, din motive pur juridice", a spus Dragnea.

El a arătat că, în acest moment, porturile, terenurile, danele pe care se află porturile se află în domeniul public al statului, iar instalaţiile portuare în patrimoniul a două societăţi comerciale - APDF şi APDM Giurgiu.

"Probabil că nu vom include în această lege acest transfer. Ar fi vorba de divizarea acestor societăţi comerciale", a spus Dragnea.

El a arătat că prima intenţie a fost de a transfera proprietatea ternurilor în domeniul public al consiliilor locale.

"Din acest motiv, o să decidem dacă mai facem acest transfer sau avem această abordare ulterioară", a spus Dragnea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, la finalul unei şedinţe cu miniştrii liberali, că este posibil ca porturile dunărene să rămână în administrarea Ministerului Transporturilor, în urma procesului de descentralizare, precizând că este vorba de angajamente europene.

Antonescu a precizat că au fost discuţii asupra unor "tuşe finale" în cazul proiectului descentralizării.

"Sunt probleme legate de administraţia porturilor dunărene şi am discutat în detaliu cu ministrul Transporturilor, cu doamna Ramona Mănescu, privitoare la anumite constrângeri. Pentru că aici există nişte înţelegeri europene, nişte angajamente în curs de dezvoltare şi de aceste lucruri se va ţine cont în forma finală a descentralizării", a susţinut preşedintele PNL.

El a fost întrebat dacă porturile dunărene vor trece în administrarea consiliilor judeţene sau vor rămâne în cea a ministerului Transporturilor.

"Este posibil să rămână la Ministerul Transporturilor şi infrastructurii din motivele pe care vi le-am spus. Dar căutăm pe de altă parte formule ca şi administraţiile locale, după caz, că e vorba de muncipii, că e vorba de Consilii Judeţene, să poată desfăşura activităţi", a precizat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici