Dragnea, întrebat dacă e nemulţumit de modul în care prefectul de Constanţa a gestionat situaţia: "Da"

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost întrebat de către jurnalişti, vineri, la Constanţa, dacă este nemulţumit de modul în care prefectul judeţului, Eugen Bola, a gestionat situaţia pe timpul codului roşu de ninsori, Dragnea răspunzând afirmativ.

205 afișări
Imaginea articolului Dragnea, întrebat dacă e nemulţumit de modul în care prefectul de Constanţa a gestionat situaţia: "Da"

Dragnea, întrebat dacă e nemulţumit de modul în care prefectul de Constanţa a gestionat situaţia: "Da" (Imagine: Adrian Boioglu/Mediafax Foto)

Vicepremierul Liviu Dragnea a venit, vineri, la Constanţa, pentru a discuta cu prefectul Eugen Bola despre modul în care acesta a gestionat situaţia din judeţ în timpul ninsorilor şi viscolului de zilele trecute, dar şi pentru a stabili măsurile care vor fi luate în perioada următoare.

"Voi avea o discuţie cu domnul prefect între patru ochi, eu nu am venit să demit, pentru că nu demit eu. Un prefect nu poate fi demis decât de Guvern. O să am o discuţie cu dumnealui, după ce vorbesc cu el vă garantez că vă spun absolut tot", a declarat Dragnea la intrarea în sediul Prefecturii Constanţa.

Întrebat de jurnalişti dacă este nemulţumit de modul în care prefectul a gestionat situaţia, Dragnea a răspuns afirmativ.

El a precizat că au fost salvate peste 1.000 de persoane rămase înzăpezite în judeţele afectate de ninsorile puternice.

"Obiectivul a fost salvarea de vieţi omeneşti, am avut peste 1.000 de persoane rămase în zăpadă în judeţele afectate de viscol şi unde am simţit că în judeţele unde cel care trebuia să conducă activitatea nu are decizia la el, nu e foarte hotărât, nu are toate informaţiile ca să ia decizii corecte şi unde există ezitare am discutat cu altcineva. Am discutat cu şeful de district de la Drumuri naţionale, cu şoferul de pe utilaj sau chiar cu primarii din localităţile respective. Orice ezitare putea face diferenţa. Linia între viaţă şi moarte miercuri a fost foarte subţire", a mai spus Dragnea.

El a precizat că obiectivul în perioada următoare este ca toată zăpada să fie îndepărtată de pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale şi să se dea cu antiderapant, iar acolo unde sunt oameni în vârstă sau cu probleme medicale şi care au zăpadă în curte să fie ajutaţi de jandarmi, de armată.

Dragnea a mai afirmat că CNADNR trebuie să prezinte o situaţie a modului în care au fost făcute contractele pentru deszăpezire.

"CNADNR o să prezinte un studiu serios asupra modului cum au fost făcute contractele, asupra caietului de sarcini, dacă necesarul de utilaje a fost cel corect, dacă tipurile de utilaje au fost cele corecte trebuie să se doteze cu mijloace tehnice serioase. Există disponibil la POS pe transporturi, 25 de milioane de euro care pot fi accesaţi", a spus Dragnea.

El a adăugat că trebuie realizat un echilibru între capacitatea CNADNR şi firmele private.

"Este imposibil ca o firmă privată să aibă posibilitatea financiară să achiziţioneze utilaje puternice care să fie folosite o dată pe an. În schimb CNADNR poate face acest lucru", a mai spus Dragnea la intrarea în sediul Prefecturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici