Dragnea reclamă că miniştrii nu i-au transmis numărul de personal şi bugetele pentru descentralizare

Ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea a reclamat, miercuri, în Guvern, că ministerele nu i-au transmis încă numărul de personal şi bugetele domeniilor care vor fi descentralizate, în vederea elaborării bugetului pe 2014, au relatat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

389 afișări
Imaginea articolului Dragnea reclamă că miniştrii nu i-au transmis numărul de personal şi bugetele pentru descentralizare

Dragnea reclamă că miniştrii nu i-au transmis numărul de personal şi bugetele pentru descentralizare (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

El a prezentat în şedinţa de guvern o notă în care reclama netransmiterea până în prezent a datelor solicitate.

"Miniştrilor li s-a cerut ca până joi, 7 noiembrie, să-i transmită vicepremierului Dragnea, în vederea centralizării, numărul de personal şi bugetele domeniilor care vor intra în procesul de descentralizare, astfel încât să poată fi finalizat proiectul bugetului pentru anul viitor", au arătat sursele menţionate.

Guvernul va aproba joi, 14 noiembrie, proiectul de bugetul pentru anul viitor şi proiectul de lege privind descentralizarea, urmând ca, foarte probabil pe 19 noiembrie, Executivul să îşi angajaze în Parlament răspunderea pentru descentralizare, a anunţat, anterior, premierul Victor Ponta.

El a arătat că bugetul pentru 2014 va fi construit ţinându-se cont de finanţarea structurilor care trec de la ministere la autorităţile locale.

Luni, ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a declarat că procesul de descentralizare şi de reorganizare administrativă va reduce cu cel puţin 10% numărul de personal din structurile reorganizate, cifră care nu reprezintă o ţintă, Guvernul având însă obligaţia să nu depăşească numărul de personal salarizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici