Droguri în valoare de 15 milioane de lire sterline, confiscate de o navă britanică în Marea Arabiei

Marina Regală britanică a confiscat droguri în valoare de peste 15 milioane de lire sterline de pe o ambarcaţiune în Marea Arabiei, potrivit BBC.

474 afișări
Imaginea articolului Droguri în valoare de 15 milioane de lire sterline, confiscate de o navă britanică în Marea Arabiei

Sursa foto: Twitter

Sute de kilograme de metamfetamină de cristal au fost descoperite de echipajul navei HMS Montrose în timpul unei operaţiuni de şase ore. Acesta a fost al cincilea raid antidrog efectuat de fregată în acest an.

Comandantul HMS Montrose a declarat că misiunea a reprezentat o lovitură uriaşă pentru bandele criminale şi teroriştii care folosesc drogurile pentru a-şi finanţa activităţile.

„Tulburarea organizaţiilor teroriste, a infractorilor şi a liniilor de finanţare a acestora este esenţială pentru a menţine Marea Britanie şi restul lumii în siguranţă", a declarat comandorul Claire Thompson.

Un purtător de cuvânt al Marinei Militare a declarat că HMS Montrose a trimis un elicopter pentru a urmări mişcările unei ambarcaţiuni suspecte înainte ca specialiştii Royal Marines din 42 Commando să preia controlul acesteia.

O căutare iniţială a scos la iveală o cantitate mică de droguri. Echipele de marinari şi puşcaşi marini care au urcat la bord au găsit apoi un compartiment ascuns în spatele unui perete fals. În total, la bord se aflau 870 kilograme de metamfetamină, evaluate la aproximativ 15,5 milioane de lire sterline.

Anul acesta, fregata britanică HMS Montrose a confiscat droguri în valoare estimată de 47 de milioane de lire sterline şi două transporturi ilegale de arme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici