Droguri vândute pe internet: două persoane din Bucureşti, reţinute

  • Două persoane au fost reţinute după percheziţiile poliţiştilor şi procurorilor DIICOT, acestea fiind acuzate că vindeau droguri pe internet.
  • Produsele comercializate ar fi fost livrate în Bucureşti şi în ţară, prin firme de curierat, până în prezent, în urma verificărilor efectuate la o firmă de profil, au fost documentate 257 de colete trimise.
609 afișări
Imaginea articolului Droguri vândute pe internet: două persoane din Bucureşti, reţinute

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, împreună cu procurorul de caz de la DIICOT – Secţia de Combatere a Traficului de Droguri, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală.

De asemenea, a fost pus în executare un mandat de aducere, emis pe numele unui bărbat de 41 de ani, bănuit de trafic de droguri de risc şi deţinere, fără drept, de droguri de risc, pentru consumul propriu.

„Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2020, persoană bănuită ar fi înfiinţat şi ar fi administrat două site-uri, prin intermediul cărora ar fi comercializat produse din cannabis, despre care ar fi afirmat că ar conţine CBD, dar care, în cursul activităţilor de documentare, s-a dovedit că aveau în conţinut şi THC. Persoana în cauză ar fi promovat produsele comercializate şi ar fi făcut reclamă celor două site-uri prin videoclipuri postate pe diferite site-uri de socializare”, spun poliţiştii.

Produsele comercializate ar fi fost livrate în Bucureşti şi în ţară, prin firme de curierat, până în prezent, în urma verificărilor efectuate la o firmă de profil, au fost documentate 257 de colete trimise.

În urmă percheziţiilor, poliţiştii au depistat o persoană bănuită şi au ridicat două telefoane, două cartele SIM, un laptop, un plic autosigilant din plastic transparent, conţinând fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect şi miros specific de cannabis şi un borcan de dimensiuni mari, care conţinea fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect de cannabis.

De asemenea, poliţiştii au ridicat un borcan de dimensiuni mici, care conţinea fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect de cannabis, două borcane de dimensiuni mici, care conţineau o substanţă pulverulentă de culoare maro, un borcan mic cu capac metalic, închis, ce conţine seminţe de plante, ce par a aparţine speciei cannabis sativa, un borcan cu inscripţia cu fragmente vegetale uscate, 6 sticluţe ce conţin cannabidiol, în diferite concentraţii, cinci borcane cu seminţe, un borcan cu fragmente vegetale uscate, un pachet de ţigarete, care conţine seminţe, o pungă transparentă cu seminţe, un grinder, un cântar electronic de precizie şi 126 de facturi.

În total, în locuinţa acestei persoane, au fost descoperite 170 de grame de cannabis.

În urma cercetărilor, a fost identificată societatea comercială de unde s-ar fi aprovizionat persoană bănuită.

Astfel, cercetările au fost extinse cu privire la administratorul societăţii comerciale, un bărbat, de 32 de ani, bănuit de trafic de droguri de risc.

Poliţiştii şi procurorii au făcut o altă percheziţie domiciliară la sediul societăţii comerciale şi au ridicat 9 pungi din hârtie, de diverse dimensiuni (2 kg., 1 kg. şi 0,5 kg.), în cantitate totală de circa 15,5 kg, 2 pungi din material plastic, vidate, în care se află aproximativ un kg. de fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect de inflorescenţe de cannabis şi un borcan de dimensiuni mari, în care se află fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect de inflorescenţe de cannabis.

Cantitatea totală de cannabis, deţinută care urma să fie comercializată, descoperită în urma percheziţiei, este de 827 de grame.

Raportul preliminar de constatare tehnico-ştiinţifică, pus la dispoziţie de Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul Direcţie de Combatere a Criminalităţii Organizate, a concluzionat că produsele expertizate conţin cannabidiol (CBD) şi tetrahydrocannabinol (THC), cannabinoizi biosintetizaţi natural de planta de cannabis.

Cele două persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru administrarea probatoriului.

Procurorul de caz DIICOT a dispus reţinerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, a celor două persoane bănuite de trafic de droguri de risc în formă continuată şi deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu.

În urma prezentării în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti, cei doi au fost arestaţi preventiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici