Drum naţional din Covasna, afectat de alunecările de teren, blocat până la toamnă/ Rutele ocolitoare

Drumul Naţional 11C, din judeţul Covasna, este închis, de marţi, până la sfârşitul lunii august, pentru refacerea carosabilului afectat de aluviunile din ultima perioadă. Reprezentanţii CNAIR au stabilit rute ocolitoare.

124 afișări
Imaginea articolului Drum naţional din Covasna, afectat de alunecările de teren, blocat până la toamnă/ Rutele ocolitoare

Drum naţional din Covasna, afectat de alunecările de teren, blocat până la toamnă/ Rutele ocolitoare

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră (CNAIR) au anunţat că DN 11C se închide de marţi, pentru lucrări de reparaţii. Traficul va fi oprit pentru toate categoriile de vehicule până în 31 august.

În perioada închiderii traficului, circulaţia rutieră se va desfăşura pe o rută alternativă, respectiv DN 11B km 0+000 (Târgu Secuiesc) – 39+609 (Cozmeni).

Drumul care intră în reparaţii a fost afectat de o alunecare de teren în zona serpentinelor. Alunecarea a apărut în primăvara acestui an şi a evoluat, iar în prezent afectează peste jumătate din corpul drumului.

Pentru realizarea lucrărilor, este necesară închiderea totală a circulaţiei aproximativ o lună, după care, probabil, se va circula pe o bandă, potrivit sursei citate.

Lucrările presupun stabilizarea versantului cu piloni foraţi şi ziduri de sprijin.

Taguri:
drum,
aluviune,
covasna

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici