Drumul dintre Galaţi şi Vrancea va fi extins şi modernizat. Proiectul vizează şi un pod peste Siret

Drumul care leagă judeţele Galaţi şi Vrancea va fi extins şi modernizat. Proiectul vizează şi un pod peste Siret vechi de peste 100 de ani.

893 afișări
Imaginea articolului Drumul dintre Galaţi şi Vrancea va fi extins şi modernizat. Proiectul vizează şi un pod peste Siret

Drumul dintre Galaţi şi Vrancea va fi extins şi modernizat. Proiectul vizează şi un pod peste Siret

Proiectul vizează modernizarea DN25A, între localităţile Hanu Conachi, Fundeni, Lungoci şi Năneşti. Consilierii judeţeni gălăţeni au aprobat proiectul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a documentaţiei tehnice necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie. Proiectul realizat în colaborare cu CNAIR vizează inclusiv un pod vechi de peste 100 de ani.

„În cadrul parteneriatului pe care îl avem cu CNAIR, Consiliul Judeţean va realiza studiul de fezabilitate pentru extinderea la patru benzi şi modernizarea drumului care leagă judeţele Galaţi şi Vrancea, pe ruta Hanu Conachi – Năneşti. Acest proiect include şi modernizarea podului de peste Siret, construit acum mai bine de 100 de ani”, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.
Drumul care va fi modernizat va fi una dintre legăturile judeţului Galaţi cu viitorul drum expres Brăila – Focşani şi cu Autostrada Moldovei, aflată în construcţie.

„Vom demara în scurt timp licitaţia pentru desemnarea unei firme care să realizeze această documentaţie tehnică, astfel încât acest proiect să fie depus cât mai repede spre finanţare pe Programul Operaţional de Transport, valoarea investiţiei urmând să fie stabilită după realizarea studiului de fezabilitate. Sunt paşi necesari pentru a putea accesa fonduri europene şi a moderniza acest important drum, care va lega DN25 de viitorul drum expres Brăila – Focşani şi mai departe de Autostrada Moldovei”, a precizat şeful Consiliului Judeţean Galaţi.

Instituţia gălăţeană va depune un proiect pe fonduri europene pentru a obţine finanţare pentru realizarea studiilor necesare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici