Dubla crimă din Oneşti. Una dintre victimele lui Gheorghe Moroşan este soţul unei asistente de la UPU. Spitalul cere relocarea criminalului

  • Gheorghe Moroşan, bărbatul de 68 de ani, care a sechestrat şi ucis doi muncitori care renovau apartamentul din care a fost evacuat, va fi transferat de la Spitalul din Oneşti, pentru că ocupă singurul salon ATI, în care sunt două paturi.
  • Una dintre victimele sale este soţul unei asistente din UPU.
2343 afișări
Imaginea articolului Dubla crimă din Oneşti. Una dintre victimele lui Gheorghe Moroşan este soţul unei asistente de la UPU. Spitalul cere relocarea criminalului

Dubla crima din Oneşti. Una dintre victimele lui Gheorghe Moroşan este soţul unei asistente de la Primiri-Urgenţe, unde a venit una dintre victime. Spitalul cere relocarea criminalului

Directorul medical al Spitalului Municipal Oneşti, Anca Băncescu, a declarat, miercuri, jurnaiştilor, că una dintre victimele lui Gheorghe Moroşan este soţul unei asistente din Urgenţa Spitalului Municipal Oneşti. Este vorba de bărbatul de 55 de ani, găsit decedat la locul faptei. La spital a ajuns doar bărbatul de 36 de ani, care, din păcate, a fost şi el declarat decedat.

„El (soţul asistentei – n.r.) nu a mai fost adus în Urgenţă. Dânsul a fost resuscitat de echipele de la faţa locului, dar... (a murit - n.r.). La noi a fost adusă cealaltă victimă, tânărul de 36 de ani, pe care, din păcate, nu am reuşit să îl salvăm. Orice manevră şi orice intenţie a noastră de a-l susţine în viaţă a fost deasupra resurselor”, a spus Anca Băncescu.

Anca Băncescu a mai declarat că se fac demersuri pentru transferul bărbatului care a ajuns la unitatea medicală împuşcat de forţele de ordine. El ocupă, momentan, singurul salon ATI non-COVID, în care sunt două paturi.

„Noi suntem spital suport COVID. Pe zona non-COVID avem doar două locuri şi atunci se va da curs procedurii de transfer a pacientului într-o unitate medicală cu terapie intensivă non-COVID. Necesită supraveghere post-operatorie de lungă durată. Pot să apară complicaţii. Pacientul va mai trebui să stea internat, va necesita investigaţii suplimentare, care, momentan, nu sunt disponibile în spitalul nostru, iar noi fiind spital suport-COVID avem nevoie de a ne canaliza pe patologia curentă. (...) Ocupă un salon întreg non-COVID, unde avem disponibile doar două locuri şi atunci noi va trebui să facem demersurile necesare pentru a elibera acel loc pentru a putea susţine serviciile medicale pacienţilor care se adresează unităţii noastre”, a spus dr. Anca Băncescu.

Practic, procedurile pentru transfer au fost demarate, însă acesta va putea fi dus în alt spital doar în momentul în care se va obţine un aviz de la un spital care are un ATI non-COVID şi care are un loc disponibil.

„Iniţial a părut că e ok, dar totuşi leziunile au fost multe, chiar dacă superficiale. După ce s-au extras, medicii chirurgi au constatat că nu au fost atinse organe vitale, dar ţinând cont că aceste leziuni au posibilitate ridicată de a se infecta, e posibil ca în viitorul apropiat sau îndepărtat să aibă complicaţii”, a mai spus directorul medical al Spitalului Municipal Oneşti.

După ce a fost detubat, în urma intervenţiei chirurgicale prin care i s-au extras cele 9 gloanţe, din care 2 letale şi 7 de cauciuc, Gheorghe Moroşan este conştient, vorbeşte, dar este uşor confuz.

Medicii nu au vorbit cu el despre ceea ce s-a întâmplat în apartamentul unde a produs crimele.

Doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti, judeţul Bacău, au fost omorâţi, luni seara, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ţinut cei doi bărbaţi ostatici, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc şi altul la spitalul din Oneşti.

Poliţiştii au intervenit în forţă şi au tras mai multe focuri de armă. Agresorul a ajuns şi el la spital. El multiple plăgi împuşcate în mâini, picioare, abdomen.

Soţia lui Gheorghe Moroşan a fost arestată pentru 30 de zile, ea fiind complicele soţului său la sechestrare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici