Dumitru Fărcaş şi-a recuperat taragotul, care i-a fost dus la Cluj de către un poliţist

Dumitru Fărcaş şi-a recuperat, marţi dimineaţă, taragotul care i-a fost furat la Bucureşti, instrumentul fiind adus cu trenul la Cluj-Napoca de către un poliţist care i l-a predat artistului la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

2393 afișări
Imaginea articolului Dumitru Fărcaş şi-a recuperat taragotul, care i-a fost dus la Cluj de către un poliţist

Dumitru Fărcaş şi-a recuperat taragotul, care i-a fost dus la Cluj de către un poliţist (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Dumitru Fărcaş a mers, marţi dimineaţă, la sediul IPJ Cluj pentru a intra în posesia taragotului care i-a fost furat la Bucureşti, instrumentul fiind adus cu trenul din Capitală de un subinspector al Secţiei 1 Poliţie din Sectorul 1, într-o pungă.

Fărcaş a asamblat taragotul, a semnat procesul-verbal de predare-primire, după care a pupat instrumentul şi a cântat în sediul Poliţiei Cluj.

În semn de mulţumire, artistul i-a dat poliţistului care i-a adus taragotul mai multe CD-uri şi cărţi ale sale, pe care a scris "Onoare Poliţiei Române".

"M-au sunat din America, din Norvegia, de peste tot să-mi spună că au auzit ce mi s-a întâmplat. Eu cred că şi hoţul a văzut cât sufăr şi a zis că şi aşa nu are el ce face cu taragotul”, a afirmat Dumitru Fărcaş, care îşi alintă taragotul spunându-i "bătrânul" deoarece cu el cântă de zeci de ani.

Interpretul Dumitru Fărcaş a rămas fără taragot după ce acesta i-a fost furat, sâmbătă, dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român din Bucureşti, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.

Fărcaş declara pentru MEDIAFAX că taragotul Stowasser, care i-a fost furat, este instrumentul său de suflet, pe care a cântat timp de 55 de ani.

"Noi am venit de la Slobozia la concertul lui Gheorghe Zamfir. Am avut concert acolo. Şi la ora 15.30 am parcat în faţă la Ateneul Român şi ne-am dus până în hol, să vedem cum se desfăşoară programul. La 19.00 aveam spectacolul. Şi cât am stat noi în hol la Ateneu, şoferul l-a luat cineva şi l-a ţinut de poveşti, l-a dus lângă o copertină acolo, şi alţii au operat, au luat geanta cu taragotul şi acordeonul şi au dispărut cu ele. Apoi a venit poliţia şi am dat toate declaraţiile", afirma Dumitru Fărcaş.

Taragotul lui Dumitru Fărcaş a fost găsit de un bărbat, duminică seară, într-un parc din zona Basarab din Capitală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici