Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiu, împlineşte 69 de ani

Luni generalul-locotenent (rez.) Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiul cosmic, îşi sărbătoreşte ziua de naştere.

425 afișări
Imaginea articolului Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiu, împlineşte 69 de ani

La 14 mai 1981 Dumitru Prunariu a participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spaţial „Intercosmos”.

A petrecut în spaţiu 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute.

Dumitru Prunariu este membru corespondent al Academiei Internaţionale de Aeronautică, membru fondator al Asociaţiei Exploratorilor Spaţiului Cosmic, preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Spaţiale Române şi membru de onoare al Academiei Române şi al Academiei Americano - Române de Arte şi Ştiinţe, precizează MApN într-o postare pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici