Dumitru Radu Popescu a murit la 87 de ani

Scriitorul şi academicianul Dumitru Radu Popescu a murit luni la vârsta de 87 de ani.

2601 afișări
Imaginea articolului Dumitru Radu Popescu a murit la 87 de ani

FOTO wikipedia

„Azi, 2.01.23, ora 04.30, a părăsit această lume tristă acad. Dumitru Radu Popescu (D. R. P.) unul dintre cei mai mari scriitori ai României. Ne-a îmbogăţit cu o operă monumentală, de o valoare excepţională: proză, teatru, poezie, critică literară. Şi-a trăit viaţa într-o desăvârşită onestitate. A fost un coleg şi un prieten ireproşabil”, a scris pe Facebook Radu F. Alexandru.

„Ne-a părăsit Acad Dumitru Radu Popescu. Am avut onoarea să-l cunosc ca Director al Editurii Academiei Române. În această calitate a promovat cultura şi ştiinţa la cel mai înalt nivel, marcînd întreaga activitate a instituţiei prin ţinuta sa intelectuală. Îi rămîn recunoscător pentru sprijinul acordat în editarea a două ediţii ale Tratatului de Chirurgie precum şi a altor lucrări de specialitate”, a scris pe reţeaua de socializare profesorul Irinel Popescu.

Dumitru Radu Popescu s-a născut în 19 august 1935, în Bihor. A fost un scriitor, prozator, dramaturg, scenarist de film şi membru titular al Academiei Române.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici