După probleme la reţele electrice, Dragnea vrea să vadă dacă firmele private au respectat obligaţii

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a cerut reprezentanţilor Departamentului pentru Energie, la comandamentul de iarnă, ca în cel mai scurt timp să prezinte în Guvern modul în care companiile private din energie şi-au îndeplinit obligaţiile din contractele de privatizare privind modernizarea reţelelor.

433 afișări
Imaginea articolului După probleme la reţele electrice, Dragnea vrea să vadă dacă firmele private au respectat obligaţii

După probleme la reţele electrice, Dragnea vrea să vadă dacă firmele private au respectat obligaţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El şi-a motivat solicitarea prin faptul că, de fiecare dată când situaţia meteo este dificilă, apar probleme în funcţionarea reţelelor de energie.

Aproximativ 4.000 de locuinţe electrice din judeţul Ilfov nu au avut energie electrică vineri seară, începând cu ora 22.00, din cauza căderilor de zăpadă şi a viscolului, cea mai mare parte a defecţiunilor fiind remediate o oră mai târziu, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov.

De asemenea, peste 22.000 de consumatori abonaţi ai companiei CEZ din 15 localităţi ale judeţului Argeş nu au avut curent electric, sâmbătă dimineaţă, din cauza viscolului care a avariat zeci de puncte de transformare operate de CEZ şi peste 2.300 de consumatori din mai multe localităţi ale judeţului Dâmboviţa nu au avut alimentare cu energie electrică din cauza avariilor produse pe reţeaua de alimentare.

În Buzău, aproape 10.000 de consumatori casnici au rămas fără curent electric, remedierea avariilor fiind de durată din cauza viscolului foarte puternic, a zăpezii şi a drumurilor blocate, iar peste 29.000 de consumatori din şapte localităţi ale judeţului Vâlcea nu au avut curent electric, sâmbătă seară, ca urmare a avariilor survenite pe reţeaua de alimentare cu energie electrică a CEZ.

Şi în Prahova aproape 2.000 de consumatori din mai multe localităţi ale judeţului nu au fost alimentaţi cu energie electrică, sâmbătă seară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici