Duşa reconfirmă sprijinul României pentru misiunile UE din Bosnia şi Herţegovina, Mali şi Somalia

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a participat la reuniunea informală a miniştrilor Apărării din UE, unde a reconfirmat sprijinul ţării noastre pentru continuarea misiunilor din Bosnia şi Herţegovina, Mali şi Somalia.

117 afișări
Imaginea articolului Duşa reconfirmă sprijinul României pentru misiunile UE din Bosnia şi Herţegovina, Mali şi Somalia

Duşa reconfirmă sprijinul României pentru misiunile UE din Bosnia şi Herţegovina, Mali şi Somalia (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Reuniunea Informală a Miniştrilor Apărării din statele membre UE a debutat cu prezentarea concluziilor Consiliului European din luna decembrie 2013, vizând în principal identificarea modalităţilor de implementare a acestora.

În acest context, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă, a subliniat faptul că reuniunea din decembrie 2013 a marcat decisiv un proces de consolidare a Politicii de Securitate şi Apărare Comună pe termen mediu şi lung.

"Anul 2014 este un an definitoriu pentru configurarea şi demararea procesului de implementare a sarcinilor trasate. România este implicată activ în realizarea obiectivelor Politicii de securitate şi apărare comune", a spus Duşa, citat de MApN.

În discursul său, Mircea Duşa a transmis participanţilor faptul că, pentru România, este importantă consolidarea parteneriatelor cu statele terţe, dar şi o strategie maritimă europeană ce abordează echilibrat toate bazinele maritime.

Ministrul apărării naţionale a reconfirmat sprijinul ţării noastre pentru continuarea misiunilor din Bosnia şi Herţegovina, Mali şi Somalia. În acest sens, Mircea Duşa a declarat că "ne respectăm angajamentul de a contribui la aceste misiuni şi la operaţionalizarea contribuţiei apărării la strategiile şi politicile UE privind dezvoltarea capacităţilor statelor partenere".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici