E oficial: s-a deschis sezonul angajărilor în străinătate. Unde se câştigă cel mai bine

Cine vrea să plece la vară să muncească în străinătate ar fi bine să-şi caute acum un job. Site-urile de recrutare au mii de posturi disponibile, unele cu plecare imediată, altele pentru sezonul cald - mai ales în industria ospitalităţii - iar candidaţii care aplică din timp au şanse mai mari de reuşită.

18 afișări
Imaginea articolului E oficial: s-a deschis sezonul angajărilor în străinătate. Unde se câştigă cel mai bine

E oficial: s-a deschis sezonul angajărilor în străinătate. Unde se câştigă cel mai bine (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

De exemplu, pe Tjobs.ro - portal pe care sunt postate ofertele de angajare în străinătate a peste 400 de agenţii de recrutare - sunt disponbile în acest mo-ment peste 23.000 de locuri de muncă în toată lumea, din toate domeniile. Oferte au şi site-urile de recrutare mai mici, cum e Myjob.ro, cu 500 de posturi peste hotare, sezoniere sau pe perioadă determinată, dar şi contracte pe termen lung.

Nu este însă suficient să fii bun în meseria ta pentru a fi pe placul patronilor străini, spun specialiştii în resurse umane, pentru că sunt necesare anumite calităţi, pe lângă cunoaşterea unei limbi străine, care este obligatorie. "Angajatorii străini caută în România oameni care să fie «setaţi» pe muncă. Este cea mai importantă calitate pe care trebuie să o aibă un candidat", a declarat pentru gândul Corina Diaconu, managing director la ABC Human Capital, firmă de consultanţă pe resurse umane. Flexibilitatea şi adaptabilitatea la condiţiile de muncă ale angajatorului sunt alte trăsături ale candidatului ideal. Românii care au mai lucrat în altă ţară au şanse mai mari de a pleca cu un contract de muncă în străinătate decât cei aflaţi la prima experienţă de acest gen, spune ea.

Citeşte mai multe despre angajările în străinătate pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici