Echipă mobilă pentru intervenţia în cazurile de violenţă domestică, într-o comună din Prahova

O echipă mobilă pentru intervenţia de urgenţă în cazurile de violenţă domestică va funcţiona în comuna Brazi din judeţul Prahova. Echipa mobilă va consilia victimele sau le va îndruma către serviciile de protecţie socială.

177 afișări
Imaginea articolului Echipă mobilă pentru intervenţia în cazurile de violenţă domestică, într-o comună din Prahova

Echipă mobilă pentru intervenţia în cazurile de violenţă domestică, într-o comună din Prahova

Consilierii locali din comuna Brazi, judeţul Prahov, au de aprobat, la următoarea şedinţă, un proiect de hotărâre privind constituirea acestei echipe.

Potrivit expunerii de motive, decizia ca în comuna Brazi să fie constituită o echipă mobilă pentru intervenţia de urgenţă în cazurile de violenţă domestică a fost luată după ce a apărut un ordin al Ministerului Muncii, prin care a fost aprobată procedura de intervenţie la astfel de cazuri.

Astfel, din echipa mobilă ar urma să facă parte patru persoane, trei inspectori de la Compartimentul asistenţă şi protecţie socială al Primăriei şi un poliţist local.

Echipa ar urma să intervină, de exemplu, potrivit reprezentanţilor Primăriei Brazi, dacă o soţie este lovită. Echipa mobilă va oferi consiliere victimei, o va îndruma către serviciile de protecţie socială sau o va informa care sunt paşii pentru obţinerea unor măsuri de protecţie.

Proiectul de hotărare va fi dezbătut pe 22 martie. Dacă va fi adoptat, echipa mobilă va funcţiona de a doua zi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici