Echipaje de poliţie sprijinite de elicoptere vor ajuta la fluidizarea traficului

Ministerul Administraţiei şi Internelor a luat măsuri pentru fluidizarea traficului rutier în condiţii de ninsori şi viscol şi pentru verificarea modului în care firmele de deszăpezire acţionează în teren, iar elicoptere ale ministerului ajută cu informaţii echipajele de poliţie.

52 afișări
Imaginea articolului Echipaje de poliţie sprijinite de elicoptere vor ajuta la fluidizarea traficului

Echipaje de poliţie sprijinite de elicoptere vor ajuta la fluidizarea traficului (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Videoconferinţa de marţi dimineaţă de la sediul MAI s-a încheiat, în cadrul acesteia fiind discutate măsurile necesare în condiţiile avertizării meteorologice Cod galben de ninsori şi viscol valabile de marţi până joi.

Reprezentantul MAI, Christian Ciocan, a declarat că se fac verificări privind modul în care firmele de deszăpezire acţionează în teren şi că acestea trebuie să-şi facă treaba deoarece "aşa prevede legea, altfel se vor aplica sancţiuni".

Ciocan a precizat că se ţine permanent legătura cu Ministerul Transporturilor cu privire la situaţia din trafic şi la eventuale blocaje care se pot crea.

Marţi dimineaţă nu erau înregistrate probleme în trafic, unităţile de aviaţie ale MAI ajutând şi ele din aer echipajele de poliţie. De asemenea, numărul echipajelor şi patrulelor formate din poliţişti, jandarmi şi lucrători ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a fost suplimentat.

Poliţia recomandă şoferilor să se informeze înainte de apleca la drum cu privire la situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, sunând la numărul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarnă).

De asemenea, dacă trec prin zonele afectate de ninsori, şoferii trebuie să pregătească maşinile pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere (vizibilitate redusă, carosabil acoperit cu zăpadă, polei sau umed şi viscol). De asemenea, este necesar să se păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă.

Meteorologii au emis, luni, o atenţionare meteo cod galben, prognozând că, de marţi de la prânz şi până joi la prânz, va ninge în majoritatea zonelor ţării, iar la munte va fi viscol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici