Video Echipele de salvatori nu au reuşit încă să-l scoată pe bărbatul blocat în mina Ilba

Misiunea de salvare a bărbatului blocat în mina Ilba de 24 de ore continuă, însă este foarte dificilă din cauza grinzilor din lemn care nu pot fi mişcate din loc şi pentru că există riscul ca galeria să se prăbuşească, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş Oana Alexa.

1 afișare

Oana Alexa a mai precizat că bărbatul este în stare de inconştienţă.

Potrivit medicilor de la ambulanţă, este exclus ca bărbatul să fi avut de suferit de pe urma faptului că nu a băut şi nu a mâncat de 24 de ore, dar că există riscul să fi intrat în şoc hipotermic sau să fi suferit o insuficienţă respiratorie.

Echipele de salvatori au ajuns, marţi după-amiază, la bărbatul blocat în mina Ilba.

Purtătorul de cuvâtn al ISU Maramureş, Oana Alexa, a declarat că o echipă de salvatori a ajuns la fostul miner blocat în mină şi că acesta este prins sub două grinzi de lemn.

Bărbatul a rămas captiv la 200 de metri adâncime, în mina Ilba, din judeţul Maramureş, după ce luni după-amiază, în jurul orei 17.00, o galerie s-a surpat peste el şi alte două persoane cu care venise aici ca să caute fier vechi pe care urma să îl comercializeze. Autorităţile au fost alertate de localnicii din Cicârlău.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş au reluat marţi dimineaţă, în jurul orei 9.00, operaţiunea de salvare a fostului miner Vasile Balaj, în vârstă de 48 de ani, după o pauză de câteva ore în care echipele de salvatori s-au odihnit.

Mina Ilba aparţine Companiei Naţionale Remin Baia Mare şi este dezafectată, fiind închisă în urmă cu un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici