Echipele SIAS au acţionat, în 2019, în 9 alerte privind amplasarea de dispozitive explozive. Câte dintre acestea s-au dovedit a fi reale

În primele 9 luni ale anului 2019, pirotehniştii SIAS au intervenit în 9 cazuri de ameninţare cu amplasarea unor dispozitive explozive, însă nicio avertizare cu bombă nu a fost confirmată, informează IGPR. Echipele au verificat şi 5 pachete şi 3 maşini suspecte, alertele nefiind confirmate.

154 afișări
Imaginea articolului Echipele SIAS au acţionat, în 2019, în 9 alerte privind amplasarea de dispozitive explozive. Câte dintre acestea s-au dovedit a fi reale

IGPR: Echipele SIAS au acţionat, în 2019, în 9 alerte privind amplasarea de dispozitive explozive

Poliţiştii pirotehnişti din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (S.I.A.S) de cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (I.G.P.R.) au participat, în primele 9 luni ale anului, la 1.573 de misiuni, 63 dintre ele vizând asigurarea unui climat de siguranţă ordinii la festivalurile de Neversea şi Untold ,executând totodată controale antiteroriste pe stadioane sau la alte evenimente publice.

Echipele S.I.A.S au intervenit la 9 situaţii în care au fost alertate cu privire la instalarea unor dispozitive explozive.

“Poliţiştii de la Detaşamentului Pirotehnic din cadrul S.I.A.S. intervin în cazurile în care se primeşte un telefon în legătură cu un bagaj sau un colet suspect, constată dacă în anumite obiective există explozivi, pentru a neutraliza, la nevoie, dispozitivele şi a înlătura orice risc de explozii. Pirotehniştii au acţionat în teren, ca urmare a 9 apeluri telefonice primite, ce au vizat ameninţarea cu amplasarea de dispozitive explozive improvizate. De asemenea, au verificat 5 colete şi alte 3 autovehicule suspecte, pentru a preveni orice risc”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

Niciunul dintre cele 17 apeluri nu s-a confirmat, mai arată sursa citată.

Taguri:
pirotehnişti,
igpr,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici