Echipele Transgaz sunt gata să ajute la remedierea avariilor de gaz produse în Turcia

Transgaz îşi manifestă întreaga disponibilitate ca echipele sale tehnice de intervenţie să ajute la remedierea avariilor produse infrastructurii de transport gaze naturale, fiind pregătite să se deplaseze în acest scop în Turcia, transmite, luni seara, compania de transport gaze naturale.

320 afișări
Imaginea articolului Echipele Transgaz sunt gata să ajute la remedierea avariilor de gaz produse în Turcia

După ce a aflat de efectele puternicelor cutremure produse în Turcia şi care prin avarii şi explozii au afectat şi infrastructura de transport gaze naturale, Transgaz, care este cel mai mare OTS din centrul şi sud estul Europei, îşi exprimă întregul sprijin faţă de cei de la BOTAS, compania care operează şi exploatează infrastructura de transport gaze naturale din Turcia, care e importantă şi pentru tranzitul gazelor naturale din zona Mării Caspice către Europa.

„Având în vedere bunele relaţii de cooperare dintre Transgaz şi BOTAS, între cele două companii fiind încheiat în urmă cu un an un Memorandum de Înţelegere pentru participarea în comun la proiecte privind diversificarea rutelor de aprovizionare cu gaze naturale şi creşterea siguranţei energetice, pentru a remedia cât mai urgent aceste avarii, Transgaz îşi manifestă întreaga disponibilitate ca echipele sale tehnice de intervenţie şă ajute la remedierea avariilor produse infrastructurii de transport gaze naturale, fiind pregătite să efectueze urgent deplasarea în acest scop”, transmite Transgaz într-un comunicat de presă.

Directorul General al SNTGN Transgaz SA, Ion Sterian, a transmis în cursul zilei de luni o scrisoare către Alparslan Bayraktar, ministrul adjunct al Energiei şi Resurselor Naturale şi lui Burhan Özcan, director general al BOTAŞ Pretroleum Pipeline Corporation, prin care şi-a arătat disponibilitatea completă pentru ca specialiştii companiei să se deplaseze de urgenţă în Turcia, pentru a ajuta la remedierea avariilor pe care cutremurele care au afectat Turcia le-au adus sistemului de transport gaze naturale.

Potrivit Transgaz, Burhan Özcan a răspuns, manifestându-şi recunoştinţa faţă de solidaritatea şi sprijinul oferite de Transgaz.

Director general al Transgaz, Ion Sterian, a transmis condoleanţe familiilor persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma acestor cutremure şi îşi exprimă speranţa pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici