Eclipsă parţială de Lună în România, în această noapte

O eclipsă parţială de Lună va fi vizibilă din România în noaptea de sâmbătă spre duminică.

846 afișări
Imaginea articolului Eclipsă parţială de Lună în România, în această noapte

Eclipsă parţială de Lună în România, în această noapte

Potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, fenomentul va începe cu intrarea Lunii în penumbră, la ora 21.02, la două ore după răsăritul Lunii.
 
Specialiştii spun că, în apropierea maximului, începând cu ora 22.00, partea de jos a Lunii va începe să aibă o culoare diferită faţă de partea de sus.
 
„Maximul se va produce la ora 23.14, când Luna va fi total în penumbră şi aproximativ 7% în umbra Pământului. În acel moment Luna se va afla sus pe cer, înspre sud-est”, spun specialiştii Observatorului.
 
Apoi, Luna îşi va recăpăta strălucirea şi culoarea, ieşind complet din umbră la ora 23.53 şi din penumbră la ora 1.27.
 
Observatorul Astronomic va fi deschis cu program prelungit până la ora 1:30. Eclipsa se vede doar dacă este senin.
 
Şi în Braşov, între orele 22.30 şi 00.00, Planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu organizează în Parcul Nicolae Titulescu, în condiţiile în care cerul va fi senin, o sesiune de observaţii ale Lunii, cu ajutorul telescoapelor şi lunetelor noastre, cu ocazia Eclipsei Parţiale de Lună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici