Eclipsă parţială de Lună luni seara, vizibilă şi din ţara noastră

O eclipsă parţială de Lună va avea loc luni şi va fi vizibilă şi din România timp de aproximativ două ore, potrivit astro-urseanu.ro.

8824 afișări
Imaginea articolului Eclipsă parţială de Lună luni seara, vizibilă şi din ţara noastră

Eclipsă parţială de Lună luni seara, vizibilă şi din ţara noastră

Eclipsa începe la ora 18.49, atunci când Luna încă nu a răsărit, iar Soarele se află pe cer. Luna intră în umbra Pământului la 20.22, exact când răsare dinspre orizontul de est-sud-est, iar de la această oră va putea fi observată şi din România.

Faza maximă a eclipsei are loc la ora 21. 20, când Luna se va afla nu foarte sus pe cer, partea de jos a discului selenar căpătând culoarea portocalie-roşiatică.

Ulterior, înspre sud-est, Luna iese din umbra Pământului la ora 22. 18, iar eclipsa ajunge la final la ora 23.51, potrivit astro-urseanu.ro.

Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" al Municipiului Bucureşti va fi deschis luni, 7 august, între 21-00.

Următoarea eclipsă de Lună va fi totală pe 31 ianuarie 2018 şi va fi vizibilă în România ca o eclipsă parţială.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici