Economia globală a crescut cu 1,7% în primul trimestru, sub media din ultimii cinci ani

Economia globală a urcat cu 1,7% în primul trimestru din acest an, în condiţiile în care avansul mediu din ultimii cinci ani s-a situat la 2,8%, însă există semne că ritmul de creştere economică va accelera în următoarele două trimestre, potrivit analiştilor de la JP Morgan şi Capital Economics.

193 afișări
Imaginea articolului Economia globală a crescut cu 1,7% în primul trimestru, sub media din ultimii cinci ani

Economia globală a crescut cu 1,7% în primul trimestru, sub media din ultimii cinci ani (Imagine: Shutterstock)

"Estimăm o revenire a creşterii în al doilea trimestru, după această dezamăgire, SUA urmând să conducă acest trend ascendent", a declarat Bruce Kasman, economist şef al JP Morgan, potrivit Bloomberg.

Analiştii de la JP Morgan estimează că economia globală va urca cu 3% în acest trimestru şi cu 3,3% în trimestrul al treilea.

Banca americană a estimat la începutul anului că economia mondială va avansa cu 2,1% în primul trimestru, în timp ce prognoza din a doua jumătate a anului trecut indica o creştere trimestrială de 3,1% a produsului intern brut.

Media creşterii globale din primul trimestru s-a situat la 2,8% din 2010 până în prezent, iar în ritm anual, avansul mediu al economiei mondiale a fost de 3%.

În ceea ce priveşte evoluţia economiei la nivelul întregului an, analiştii de la JP Morgan şi Capital Economics apreciază că ritmul de creştere al economiei mondiale se va situa la 2,7%.

Economistul Andrew Kenningham de la Capital Economics a motivat prognoza pozitivă prin creşterea indicilor care măsoară încrederea oamenilor de afaceri în economie.

În luna ianuarie, Fondul Monetar Internaţional a revizuit în scădere prognoza de creştere economică mondială la 3,5%, de la 3,8%, cât prevedea cea mai recentă estimare, din luna octombrie, pe fondul înrăutăţirii proiecţiilor pentru majoritatea economiilor, cu excepţia celei americane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici