Edilul din Deveselu: Preşedintele ne-a informat de amplasarea scutului antirachetă, am fost de acord

Primarul din Deveselu, judeţul Olt, Gheorghe Baciu, a declarat că a fost chemat la Cotroceni, luni seară, unde a fost informat de Traian Băsescu cu privire la faptul că în fosta bază aeriană din localitate va fi amplasat sistemul antirachetă, susţinând că a fost de acord cu această măsură.

155 afișări
Imaginea articolului Edilul din Deveselu: Preşedintele ne-a informat de amplasarea scutului antirachetă, am fost de acord

Edilul din Deveselu: Preşedintele ne-a informat de amplasarea scutului antirachetă, am fost de acord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gheorghe Baciu a spus că la Cotroceni au fost chemaţi, luni seară, el, prefectul judeţului Olt şi alţi "doi- trei primari din zonă".

"Preşedintele Traian Băsescu ne-a solicitat acordul pentru amplasarea sistemului antirachetă în fosta bază aeriană de la Deveselu şi noi am fost de acord. Azi sau mâine, poate în zilele următoare, vom fi informaţi cu privire la ce se va întâmpla în perioada următoare", a declarat primarul localităţii Deveselu.

El a precizat că după ce baza aeriană din localitate şi-a întrerupt activitatea militară aviatică, acolo a rămas o unitate militară cu efectiv restrâns.

"Infrastructura este foarte bună, a fost folosită foarte rar, nu zilnic sau cu caracter permanent", a adăugat Baciu.

Potrivit acestuia "administraţia locală este pregătită pentru lucruri bune".

"Ne aşteptăm la lucruri bune. Zona de sud a judeţului Olt este una agricolă, suntem obişnuiţi cu activitatea militară", a mai spus Gheorghe Baciu, el adăugând că aici s-au întemeiat familii, s-au legat prietenii între cadrele militare şi localnici.

CSAT a aprobat ca locul de amplasare a sistemului antirachetă să fie în fosta bază aeriană de la Deveselu din judeţul Olt, şeful statului menţionând că baza ramâne sub comandă românească.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că pentru început la fosta baza aeriană de la Deveselu vor fi dislocaţi 200 de militari americani, subliniind că baza aeriană de la Deveselu rămâne în continuare sub comanda Forţelor Aeriene Române.

El a precizat că s-a discutat cu autorităţile locale din judeţul Olt, care şi-au dat acordul în acest sens.

Şeful statului a mai spus că sistemul antirachetă este unul defensiv, ci nu este destinat ofensivei, el subliniind că elementele scutului antirachetă nu sunt îndreptate împotriva Federatiei Ruse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici