EDITORIAL Marius Tucă | De la tinerii frumoşi şi liberi, la tinerii urâţi şi închişi

La începutul anului 2017, cei care protestau în România erau tinerii frumoşi şi liberi. Cei care protestează astăzi, în 2021, sunt tinerii urâţi şi închişi. Sau vor fi închişi. Deocamdată sunt liberi.

2912 afișări
Imaginea articolului EDITORIAL Marius Tucă | De la tinerii frumoşi şi liberi, la tinerii urâţi şi închişi

EDITORIAL Marius Tucă | De la tinerii frumoşi şi liberi la tinerii urâţi şi închişi

Cei care protestau, în 2017, erau inteligenţi, cultivaţi, olimpici la matematică şi bogaţi. Cei care protestează, astăzi, sunt analfabeţi funcţional şi săraci. Asta auzim în fiecare zi de când au început protestele împotriva restricţiilor, în fapt împotriva regimului Iohannis, asta ne spun politicienii care în 2017 ţopăiau în Piaţa Victoriei, asta ne spun ziariştii care transmiteau entuziasmaţi din mijlocul licuricilor. Ziarişti care şi atunci şi acum, de fapt, aproape dintotdeauna din 2005 încoace, s-au aflat în solda serviciilor secrete, a Parchetelor, a SPP-ului şi în solda partidelor. Cei mai mulţi dintre ei plătiţi cu bani cash sau cumpăraţi cu o friptură, ZIARIŞTI SECURIŞTI.

O întreagă divizie de presă, vorba lui Ion Cristoiu, a înfierat din prima secundă demonstraţiile fără să fi auzit măcar care sunt doleanţele, care sunt cererile celor care au ieşit în stradă în toată România. Ordinul pe unitate a fost simplu, clar şi ferm: atacaţi demonstraţiile, atacaţi-i pe cei care demonstrează, ei nu sunt tinerii frumoşi şi liberi, ei sunt, aşa cum spuneam mai sus, tinerii urâţi şi închişi.

Ziariştii securişti care invocau în 2017 libertatea de expresie, dreptul la manifestaţii, toate fără autorizaţii legale, atacă acum legalitatea demonstraţiilor. Şi o fac asta pe site-uri cumpărate de securişti, cumpărate de noua securitate, o fac acum angajaţi ai trusturilor aflate sub comanda şi la dispoziţia securiştilor. Ziariştii securişti nu sunt plătiţi şi cumpăraţi cu ziua, aşa cum sunt muncitorii români care culeg sparanghelul din Germania, ei sunt cumpăraţi şi plătiţi pentru totdeauna.

Am putea vorbi despre dubla măsură, despre o dublă măsură atunci când comparăm demonstraţiile din 2017 cu cele din 2021. Dar nu e vorba despre asta. E vorba despre altceva, strigător la cer: sfânta neruşinare cu care politruci, miniştri, ziarişti securişti, influenceri, blogări, uitaţi-vă la Mîndruţă, el e cel mai bun exemplu în sensul ăsta, e vorba, spuneam despre sfânta neruşinare cu care ne mint şi ne prostesc toţi aceştia în faţă.

E ca o flegmă, e de fapt o flegmă pe care ne-o scuipă sistematic de ani de zile în faţă ca şi când acesta ar fi un drept al lor, şi o obligaţie a noastră de a o primi. Haideţi sictir! S-a terminat de mult cu vrăjeala asta stricată, de doi bani, de când invocaţi la nesfârşit democraţia şi statul de drept, cu care voi v-aţi şters la cur ani de-a rândul, nefiind nimic altceva decât nişte servitori odioşi ai securiştilor, ai noii securităţi care a încălecat şi conduce de mult România. Tinerii frumoşi şi liberi din 2017 erau mii, zeci de mii, milioane, iar tinerii urâţi şi închişi, săraci şi analfabeţi funcţionali care protestează astăzi sunt 536 la Bucureşti, 249 la Brăila, 128 la Cluj, 97 la Sibiu ş.a.m.d.

Jandarmii de atunci, cei care erau prezenţi la demonstraţiile din 2017, nu au mişcat nici măcar un deget împotriva demonstranţilor, nu i-au atins nici măcar cu o floare până pe 10 august 2018, când s-au văzut atacaţi şi au ripostat. Jandarmii de atunci, aşa buni cum erau, erau răi. Jandarmii de acum sunt de la început răi, dar, de fapt, aşa trebuie să fie şi acum sunt buni.

Noi purtăm masca, politicienii nu poartă masca. Noi mâncăm pe terasă la zero grade Celsius, ei mănâncă înăuntru, noi păstrăm distanţa, ei nu păstrează distanţa.

Plăcuţa suedeză era atunci o filozofie, nu o mu... Cum e să fii acum de partea cealaltă a plăcuţei suedeze, cum e să fii de partea cealaltă a mu...? E bine? E filozofic? Nu-i aşa? Mă rog, tineri frumoşi şi liberi din 2017 erau înţesaţi de filozofi, actori şi artişti independenţi. Astăzi nu a ieşit niciunul. La demonstraţiile de acum nu am văzut niciunul. Ei sunt dispuşi să stea în casă şi să nu crâcneasă în faţa noii puteri de azi, mai bine îşi uită meseria şi mor de foame decât să protesteze împotriva lui Iohannis, Cîţu, Orban, Bode, Vlad Voiculescu.

Cât despre Raed Arafat, pentru ei atunci era un criminal, astăzi e un erou. Dublă măsură? Nu, aceeaşi flegmă aruncată cu neruşinare pe obrazul unei naţiuni întregi. Toate aceste exemple ne arată că tinerii frumoşi şi liberi care demonstrează acum nu mai sunt tineri frumoşi şi liberi pentru că nu mai sunt ”ai noştri”, nu mai ţin ”cu noi”, nu mai sunt ”cu noi” şi, fireşte, cine e împotriva noastră nu e ”cu noi”. Proştii şi dobitocii tineri, frumoşi şi liberi, şterşi pe creier nu s-au prins că, tinerii frumoşi şi liberi de astăzi, pentru că sunt de-adevăratelea tineri şi frumoşi, demonstrează după ora închiderii ca să se poată plimba în voie, să nu mai stea închişi în casă, se plimbă ca să fie liberi. În România, Revoluţia continuă!

P.S. De ce demonstrează ei fără mască? Pentru că şi-au făcut teste antigen luând exemplul Ralucăi Turcanu. Drepturile şi libertăţile individuale nu pot fi restrânse niciodată nici măcar în vremea pandemiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici