Edvin Marton a revenit la spital, unde urmează tratament

Violonistul Edvin Marton a revenit la spital după concertul de miercuri seară şi urmează tratament, pentru a putea urca pe scenă la spectacolul programat joi seară la Sala Palatului.

112 afișări
Imaginea articolului Edvin Marton a revenit la spital, unde urmează tratament

Edvin Marton (Imagine: Silviu Mate/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Edvin Marton a revenit la spital după concertul de miercuri seară şi rămâne internat la clinica Biomedica, unde urmează tratament.

"A ieşit pentru concert, apoi a revenit, este sub tratament", a spus Opriţa.

Violonistul intenţionează să iasă din spital, joi seară, pentru concertul pe care trebuie să-l susţină la Sala Palatului.

Edvin Marton, care a suferit o lovitură la cap marţi seară, după ce a căzut pe scări, a cântat o jumătate de oră, miercuri seară, la Gala "Crăciun vienez", care a avut loc la Sala Palatului din Capitală. El a cântat astfel jumătate din programul pe care trebuia să îl susţină în mod normal.

În ultimul sfert din spectacolul de la Bucureşti, Edvin Marton nici nu a cântat la vioară, nici nu a dirijat European Royal Orchestra, aşa cum era prevăzut iniţial. Astfel, în momentele în care trebuia să dirijeze, Marton dădea indicaţii minimale orchestrei, după care se întorcea către public, îndemnându-i pe cei prezenţi să ţină ritmul prin aplauze. Totodată, în momentele în care trebuia să interpreteze la vioară, Marton, vizibil afectat de accidentul pe care l-a suferit marţi seară, cânta câteva acorduri, după care sunetele viorii sale se pierdeau în cele ale orchestrei, el de-abia atingând instrumentul cu arcuşul.

Edvin Marton mai are programat un al doilea concert la Sala Palatului din Bucureşti, joi, în cadrul aceleiaşi Gale "Crăciun vienez".

Violonistul a alunecat pe scări şi s-a lovit la ceafă, marţi seară, el prezentându-se la Spitalul Floreasca, unde a revenit şi a doua zi pentru un RMN. Investigaţiile au arătat că violonistul nu are leziuni posttraumatice.

La rândul lor, organizatorii spectacolelor din cadrul Galei "Crăciun Vienez" - Asociaţia Culturală Maria Domina şi Agenţia Vreau Bilet - au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că participarea lui Edvin Marton la cele două concerte depindea de sfatul medicului la externarea artistului.

Totodată, aceştia au spus că cele două spectacole vor avea loc indiferent de prezenţa violonistului Edvin Marton. În cazul în care acesta nu putea să participe la concerte, el urma să fie înlocuit de dirijorul austriac Gottfried Rabl.

La cele două concerte de la Bucureşti, Edvin Marton participă atât în calitate de violonist, cât şi de dirijor.

După cele două spectacole din România, Edvin Marton ar trebui să îşi continue turneul în Rusia, la Sankt Petersburg, iar apoi în China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici