Efectele răboiului din Ucraina: pe braţul Sulina a fost înregistrat un trafic record

  • Pe braţul Sulina al Dunării a fost înregistrat un trafic record în luna martie.
  • Numărul de nave care trec pe Dunăre a crescut foarte mult ca urmare a războiului din Ucraina.
5352 afișări
Imaginea articolului Efectele răboiului din Ucraina: pe braţul Sulina a fost înregistrat un trafic record

Sursa foto: Facebook/Irinel Ionel Scrioşteanu

Potrivit statisticilor oficiale, în luna martie, pe Canalul Sulina au trecut 408 nave. De asemenea, autorităţile se aşteaptă ca până la toamnă să se înregistreze o creştere cu 60% a numărului de nave în comparaţie cu luna martie.

Creşterea traficului fluvial obligă autorităţile române să îmbunătăţească infrastructura şi să crească numărul de piloţi de pe Dunăre. În ajutor au sărit şi autorităţile franceze care au donat o pilotină, ambarcaţiunea care conduce navele ce intră sau ies dintr-un port şi transportă pilotul.

„Ne este necesară această pilotină pe care guvernul francez ne-a transferat-o cu titlu gratuit. Creşterea volumului de trafic şi a siguranţei pe canalul Sulina înseamnă şi piloţi mai mulţi, şi rapiditatea deplasări acestora. Guvernul României are ca prioritate maximă dezvoltarea canalului Sulina. Şi am să vă dau o veste bună. Şi datorită parteneriatului cu Guvernul francez şi managementului canalului Sulina din partea AFDJ, luna trecută a fost o lună istorică: cel mai mare volum de trafic înregistrat vreodată pe canalul Sulina, 408 nave”, a declarat secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu.

Donaţia a fost făcută luni, la Galaţi, în timpul unei ceremonii la care a participat Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România.

„Acest demers se înscrie în contextul războiului din Ucraina şi are o dimensiune europeană, într-un act de solidaritate cu Ucraina, dar şi cu România”, a spus ambasadorul francez.

Pilotina a fost utilizată timp 20 de ani în portul Marsilia. Nava va fi folosită împreună cu două nave ale Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos pentru a ghida vapoarele care ajung pe braţul Sulina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici