Elena Băsescu: Intervenţiile radicale nu vor soluţiona problemele cu care se confruntă romii

Europarlamentarul Elena Băsescu a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că "intervenţiile radicale nu vor soluţiona problemele cu care se confruntă cetăţenii de etnie rromă" şi a anunţat că, până la finalul lunii iulie, Parlamentul European va elabora o strategie în problematica romilor.

106 afișări
Imaginea articolului Elena Băsescu: Intervenţiile radicale nu vor soluţiona problemele cu care se confruntă romii

Elena Băsescu: Intervenţiile radicale nu vor soluţiona problemele cu care se confruntă romii (Imagine: Stefan Micsik/Mdiafax Foto)

Europarlamentarul Elena Băsescu a declarat că a susţinut constant anul trecut cauza cetăţenilor de etnie rromă şi a cerut, în plenul Parlamentului European, elaborarea unui strategii care să rezolve problemele acestora.

"Am subliniat, în anul 2010, necesitatea unui program european care să înglobeze foarte bine tradiţiile şi cultura romilor. Am spus că este nevoie de o strategie europeană pentru problemele romilor. Ei se confruntă cu foarte multe probleme: şomajul, dicriminarea, violenţa, accesul redus la educaţie. Am subliniat în multe rânduri că gesturile radicale nu vor soluţiona niciodată problemele cu care se confruntă cetăţenii de etnie romă", a declarat Elena Băsescu.

Potrivit acesteia, Parlamentul European a luat deja decizia elaborării unei strategii în problematica romilor, iar aceasta va fi adoptată până la finalul lunii iulie.

Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, a vrut să-i mulţumească personal Elenei Băsescu pentru sprijinul acordat şi i-a făcut acesteia, sâmbătă, o vizită la cabinetul europarlamentar din Sibiu.

"Aţi militat pentru drepturile romilor şi asta m-a determinat să vin să vă mulţumesc personal. Vreţi să faceţi ceva pentru această etnie. Este un lucru foarte bun pentru că sunteţi singura care a îmbrăcat un tricou pe care scria "Jos discrimirarea împotriva romilor" în PE şi acest lucru a însemnat foarte mult pentru întreaga etnie romă. Vrem să vă cerem sprijinul în continuare pentru că toţi cei 12 milioane de rromi din întreaga Europă îşi pun speranţele în strategia pentru romi, care poate să schimbe viaţa romilor în bine", a declarat Florin Cioabă la întâlnirea cu Elena Băsescu.

Elena Băsescu şi-a prezentat, sâmbătă, la Sibiu, bilanţul activităţii de europarlamentar pe anul 2010 şi a anunţat că, săptămâna viitoare, va face acelaşi lucru la Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici