Elena Udrea a ajuns la Dorohoi, unde vizitează unele case afectate de inundaţii

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a ajuns joi după-amiază în municipiul Dorohoi, unde vizitează câteva din casele afectate de inundaţii, la ora transmiterii acestei ştiri fiind într-o casă care a fost inundată de şase ori până în prezent.

223 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea a ajuns la Dorohoi, unde vizitează unele case afectate de inundaţii

Elena Udrea a ajuns la Dorohoi, unde vizitează unele case afectate de inundaţii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Elena Udrea este însoţită de o delegaţie formată din autorităţile locale, ministrul ducându-se să viziteze câteva dintre casele afectate de inundaţii, în prezent aflându-se într-o casă care a fost inundată de şase ori.

Peste o mie de persoane sunt sinistrate în localităţile afectate de inundaţii din judeţul Botoşani, potrivit datelor prezentate, miercuri, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde primarii au arătat că principala problemă cu care se confruntă oamenii este lipsa apei potabile.

În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani desfăşurată miercuri primarii din localităţile afectate au arătat că principala problemă cu care se confruntă este lipsa apei potabile.

În Dorohoi, unde apa nu s-a retras încă din locuinţe, există peste o mie de sinistraţi şi peste 250 de case afectate de ape.

Premierul Emil Boc a cerut miniştrilor să fie prezenţi în zonele calamitate până la finalul inundaţiilor şi ca prefecţii aflaţi în concediu de odihnă să fie rechemaţi imediat la muncă, insistând totodată, împreună cu ministrul Administraţiei, pentru "măsuri mai ferme" de evacuare a sinistraţilor.

Potrivit autorităţilor, codul galben meteo va fi menţinut şi joi, iar codul roşu hidro va rămâne în vigoare până vineri.

Peste 160 de localităţi din 22 de judeţe au fost inundate, în ultimele 24 de ore, iar aproape 900 de persoane au fost evacuate din case, în vreme ce peste 2.800 de angajaţi ai MAI şi ai altor structuri au intervenit pentru salvarea persoanelor şi limitarea pagubelor, informează IGSU.

Pentru limitarea pagubelor şi salvarea vieţilor omeneşti au intervenit peste 2.800 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), ai Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi ai altor structuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici