Elena Udrea: Ne aşteptăm să vindem în acest an 22.000 de locuinţe ANL

Ministerul Dezvoltării Regionale se aşteaptă să vândă în acest an, chiriaşilor, aproximativ 22.000 de locuinţe ANL, acum fiind depuse circa şase mii de cereri în acest sens, a declarat luni la Cluj-Napoca ministrul Elena Udrea.

47 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea: Ne aşteptăm să vindem în acest an 22.000 de locuinţe ANL

Elena Udrea: Ne aşteptăm să vindem în acest an 22.000 de locuinţe ANL (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Noi ne aşteptăm să vindem în acest an 22.000 de locuinţe ANL. Până în acest moment avem solicitări pentru aproximativ şase mii de locuinţe şi vor veni şi altele în continuare pentru că se aştepta decizia de calculare a preţului", a spus Udrea.

Potrivit acesteia, abia săptămâna trecută a fost publicat ordinul prin care s-a decis preţul pe metrul pătrat pentru locuinţele ANL care se vor vinde în 2010.

"Preţul este de 347 de euro pe metrul pătrat, fără TVA, pentru 2010, urmând ca anul viitor preţul să fie din nou calculat. Primăriile au trimis către toţi beneficiarii şi chiriaşii ANL adrese prin care aceştia pot să facă solicitări, iar noi am comunicat primăriilor că pot să vândă locuinţele", a afirmat ministrul Dezvoltării Regionale.

Udrea a adăugat că în bugetul ministerului pentru acest an există sumele necesare continuării construcţiei de locuinţe ANL.

"Bani în bugetul ministerului pentru locuinţe ANL există. Am scos la licitaţie circa trei mii de locuinţe ANL. În total, în afară de proiectele pe care le vom face în parteneriat cu Ministerul Apărării, avem pregătite să scoatem la licitaţie 12.000 de locuinţe ANL în acest an. Totul depinde de felul în care vor merge vânzările. Ne bazăm pe fondurile care intră în bugetul ministerului, în bugetul ANL din vânzarea locuinţelor ANL existente în acest moment şi ne bazăm şi pe parteneriate pentru construirea locuinţelor din programul «Zece case pentru specialişti»", a subliniat Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale a vizitat, luni, împreună cu ministrul Apărării, Gabriel Oprea, şi primarul Sorin Apostu, un teren al armatei de lângă Cluj-Napoca unde se va construi un cartier ANL cu 2.300 de apartamente.

Guvernul a adoptat, miercuri, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, o hotărâre prin care se modifică şi completează normele metodologice de funcţionare a Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL). Actualizarea acestor norme va permite punerea în aplicare a noilor modificări ale Legii 152/1998, aduse prin Ordonanţa de urgenţă 14/2010 şi respectiv Ordonanţa de urgenţă 33/2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici