Elena Udrea s-a plimbat cu telegondola şi telescaunul, pe banii lui Pinalti

Ministrul Turismului, Elena Udrea, s-a plimbat, vineri, la Piatra Neamţ, cu telegondola şi cu telescaunul, a încheiat cu primarul Gheorghe Ştefan un protocol de susţinere financiară a proiectului de dezvoltare a infrastructurii turistice din zonă şi a discutat cu mai mulţi investitori locali.

1017 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea s-a plimbat cu telegondola şi telescaunul, pe banii lui Pinalti

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan şi ministrul Turismului, Elena Udrea s-a plimbat cu telegondola şi telescaunul, pe banii lui Pinalti (Imagine: Corneliu Călin/Mediafax Foto)

Ministrul Turismului, Elena Udrea, s-a aflat, vineri, la Piatra Neamţ, unde a semnat parteneriatul prin care judeţul Neamţ, şi în special municipiul Piatra Neamţ, vor beneficia de peste 10 milioane de lei pentru finanţarea mai multor proiecte de interes turistic.

Udrea a participat la o scurtă întâlnire cu mai mulţi oameni de afaceri care îşi desfăşoară activitatea în domeniul turistic, unde a lăudat activitatea Primăriei Piatra Neamţ în realizarea proiectelor, menţionând că, deşi acestea au fost depuse mai târziu decât celelalte localităţi, Piatra Neamţ este primul municipiu care a primit finanţare.

"Este extraordinar să văd atât de mulţi oameni care se ocupă de turism aici în Neamţ", a menţionat ministrul, care a adăugat că va face tot ce se poate ca afacerile pentru care au fost depuse proiecte fezabile să primească ajutor de la instituţia pe care o conduce.

Oamenii de afaceri nemţeni s-au interesat de modul în care se pot accesa fonduri pentru construcţia de pârtii de schi, ministrul Turismului arătând că sunt condiţii legate de proiect şi amplasament.

"Am primit foarte multe solicitări de astfel de proiecte, dar în multe cazuri nu se pretează terenul. De exemplu, sunt primari care mi-au cerut finanţare pentru pârtii de câte 500 de metri", a declarat Elena Udrea.

Cu această ocazie, organizatorii au prezentat şi două filme despre turismul şi realizările din acest domeniu din Piatra Neamţ, iar preşedintele CJ Neamţ, Vasile Pruteanu, a expus obiectivele de interes major din Neamţ, amintind şi de Cetatea Neamţului, de mănăstirile din judeţ, dar şi de lacul Cuiejdel.

După întâlnirea cu oamenii de afaceri, Elena Udrea a fost invitată la o plimbare cu telegondola de către primarul Gheorghe Ştefan, care i-a şi achitat biletul.

Ministrul Turismului s-a urcat în cabină alături de primarul din Piatra Neamţ şi câţiva ziarişti, iar imediat după plimbarea cu telegondola ea coborât de pe munte cu telescaunul.

"M-am plimbat cu două mijloace de trasport care ajută turiştii să se plimbe şi să observe municipiul şi bogăţiile turistice ale acestei zone. De asta spun că trebuie să dăm o mână de ajutor pentru realizarea celorlalte proiecte pe care le cunoşteam sau pe care le-am auzit astăzi. Mă bucur că avem un parteneriat deja încheiat cu primarul de aici şi trebuie să spun că doar în acest mod se pot face proiecte de anvergură, cu ajutorul colaborărilor", a menţionat ministrul Turismului.

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, care este şi preşedintele PDL Neamţ, i-a mulţumit ministrului pentru finanţarea investiţiilor viitoare.

"Sper să continuăm această colaborare şi să transformăm municipiul Piatra Neamţ, judeţul Neamţ în general, în unul dintre cele mai importante locuri turistice din România", a declarat Ştefan.

El i-a oferit ministrului un costum tradiţional moldovenesc şi un vas de ceramică Cucuteni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici