Elena Udrea şi Mihai Stănişoară, cetăţeni de onoare în Drobeta Turnu Severin

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi senatorul democrat-liberal de Mehedinţi Mihai Stănişoară au fost declaraţi cetăţeni de onoare ai municipiului Drobeta Turnu Severin, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local de miercuri.

206 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea şi Mihai Stănişoară, cetăţeni de onoare în Drobeta Turnu Severin

Elena Udrea şi Mihai Stănişoară, cetăţeni de onoare în Drobeta Turnu Severin (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Pentru proiectele şi pentru banii pe care au reuşit să-i aducă judeţului, cei doi merită acest titlu", a spus primarul muncipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, după ce Consiliul Local a votat poiectul aflat pe ordinea de zi.

Consilerul local PDL Veronica Nicolae a declarat că ministrul Elena Udrea a fost propus cetăţean de onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin pentru că a susţinut proiectele europene începute de municipalitatea Drobeta Turnu Severin încă din timpul mandatului de ministru al Dezvoltării Regionale al lui Vasile Blaga, iar senatorul PDL de Mehedinţi Mihai Stănişoară a mediat relaţia dintre municipalitate şi minister.

Potrivit viceprimarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Mircea Grosu, printre proiectele a căror finanţare din bani europeni a fost obţinută de municipalitatea Drobeta Turnu Severin se numără acela de reabilitare a Palatului Cultural "Teodor Costescu", în valoare de 12 milioane de euro, reabilitarea Bazinului de Apă, în valoare de un un milion de euro, şi reabilitarea mai multor unităţi de învăţământ din oraş, în valoare de patru mlioane de euro, printre care Colegiul "Lorin Sălăgean", Liceul de Artă "Ioan Ştefan Paulian"şi Şcolile numărul 1 şi numărul 7.

Viceprimarul a precizat că, în perioada următoare, municipalitatea va semna şi contractul de finanţare a proiectului privind reabilitare tuturor străzilor din oraş, numit "Marea asfaltare", în valoare de 24 milioane de euro, finanţat din bani europeni.

De asemenea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale Vasile Blaga a fost numit cetăţean de onoare al municipiului în şedinţa CL din luna august, el primind titlul la întâlnirea Biroului Permanent al PDL din 11 septembrie, care a avut loc la Drobeta Turnu Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici