Elevele de la Colegiul "Elena Cuza", mutate la alte şcoli şi nota 2 la purtare

Consiliul de administraţie al Colegiului "Elena Cuza" din Capitală a decis că cele trei eleve care au bătut o fată de 12 ani vor fi mutate la alte unităţi de învăţământ şi vor primi nota 2 la purtare în semestrul doi.

1014 afișări
Imaginea articolului Elevele de la Colegiul "Elena Cuza", mutate la alte şcoli şi nota 2 la purtare

Cele trei eleve de la Colegiul "Elena Cuza", mutate la alte şcoli şi nota 2 la purtare

"Sancţiunea va fi pusă în aplicare în câteva zile. Mai întâi vor fi informate familiile celor trei eleve despre decizia Consiliului de administraţie privind sancţiunile care au fost stabilite. Apoi, rămâne de văzut care şcoli le vor primi", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ (articolul 67), sunt declaraţi repetenţi elevii care au obţinut la purtare media anuală mai mică de 6, respectiv mai mică de 7 la liceele pedagogice şi teologice, indiferent de mediile de la celelalte discipline de studiu.

Conducerea liceului s-a reunit miercuri, în şedinţă extraordinară, pentru a analiza comportamentul celor trei eleve. Rezultatul anchetei a fost transmis, joi, conducerii ISMB.

Mama fetei de 12 ani a depus, luni, o plângere la Secţia 21 Poliţie în care arată că fiica sa a fost bătută de trei adolescente.

Fata a povestit că luni, în jurul orei 12.00, cele trei au dus-o la un punct termic situat pe strada Dealul Ţugulea şi, pe motiv că ar fi încercat să se împrietenească cu prietenul uneia dintre adolescente, i-au tăiat şuviţe de păr din breton, iar una dintre cele trei a ars-o cu ţigara pe obraz, provocandu-i o rană cu diametrul de aproximativ opt milimetri.

La agresiune au mai asistat, fără să se implice, doi tineri, unul dintre aceştia filmând incidentul cu telefonul mobil. Poliţiştii l-au contactat şi pe tânărul de 16 ani care ar fi constituit "obiectul" disputei, acesta arătându-se surprins de incident.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat, joi, cu câte 2.500 de lei, posturile Antena 1, OTV şi Pro TV, somând totodată Realitatea TV, TVR 1, TVR 2, Kanal D şi Prima TV pentru difuzarea imaginilor în care fata de 12 ani este agresată de trei eleve, fără a avea acordul familiei victimei.

De asemenea, membrii Consiliului au votat, în unanimitate, trimiterea unei scrisori către Ministerul Educaţiei şi una către Inspectoratul General al Poliţiei, ambele cu referire la unele aspecte ale cazului - declaraţiile directorului şcolii unde învăţa victima, care, potrivit CNA, ar fi pus sub semnul întrebării moralitatea fetei - şi, respectiv, chestionarea poliţiei cu privire la modul în care imaginile au fost puse la dispoziţia presei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici