Elevii au intrat în vacanţă timp de o săptămână / Cele mai căutate destinaţii pentru vacanţa de iarnă a elevilor

Elevii sunt în vacanţă în perioada 4 februarie – 12 februarie 2017, acesta fiind perioada care separă cele două semestre. Care sunt cele mai solicitate destinaţii pentru perioada de vacanţă a elevilor. Printre preferinţe, staţiunile montane sau Disneyland.

744 afișări
Imaginea articolului Elevii au intrat în vacanţă timp de o săptămână / Cele mai căutate destinaţii pentru vacanţa de iarnă a elevilor

Elevii au intrat în vacanţă timp de o săptămână (Imagine: Ciprian Sterian/ Foto Mediafax)

Anul şcolar 2016-2017 are 35 de săptămâni de cursuri.

Elevii de liceu de clasa a XII-a vor urma cursuri doar 32 de săptămâni şi vor termina şcoala pe 26 mai. Elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile pe 9 iunie.

Cele mai solicitate destinaţii pentru perioada de vacanţă a elevilor sunt cele din staţiunile montane, indiferent dacă sunt cele din ţară, din Austria sau din Bulgaria. Însă, Disneyland este o altă opţiune pentru care agenţiile de turism au pregătit oferte speciale.

“Avem o creştere a cererii de peste 20 la sută pentru vacanţa de iarnă a copiilor. În ultimii ani, clienţii TUI TravelCenter folosesc din ce în ce mai mult această vacanţă pentru a pleca împreună cu cei mici în destinaţii care oferă activităţi specifice sezonului rece. Având în vedere că perioada vacanţei este destul de limitată ca şi număr de zile, sunt preferate călătoriile mai aproape de casă cu maşina în zonele de munte din România, Bulgaria sau, cel mai departe, în Austria”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cosmin Marinof, , director naţional de vânzări TUI TravelCenter/Eurolines.

Astfel, un sejur de cinci nopţi, doi adulţi şi un copil cu vârsta de până în 11 ani, costă 339 de euro, cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele din Poiana Braşov, 529 de euro la un hotel de patru stele din Sinaia şi 356 de euro la un hotel de cinci stele din Predeal. În schimb, pentru şapte nopţi de cazare la un hotel de trei stele din Bulgaria, preţul este de 425 de euro, iar la unul de aceeaşi categorie din Austria, 720 de euro,însă cu demipensiune.

Şi Daniela Toncu, Head of Leisure Department Happy Tour Group, a precizat, pentru MEDIAFAX, că: „Foarte căutate în această perioadă sunt vacanţele în staţiunile montane precum Poiana Braşov sau Sinaia, pentru schi. Tarifele pentru astfel de oferte pornesc de la 1680 de lei pentru doi adulţi şi un copil, cu saşe nopţi de cazare, fără mic dejun”.

Însă, agenţia de turism are o ofertă specială pentru cei care doresc să-şi ducă copiii la Disneyland. „Pentru vacanţa elevilor avem o ofertă specială pentru parcul de distracţii Disneyland, la un tarif cu 15% reducere, pentru trei nopţi de cazare, cu pensiune completă şi patru zile de intrare în parc. Tarifele pornesc de la 299 euro pentru un adult în camera dublă, iar primul copil, până în vârsta de 7 ani, are gratuitate. De asemenea, turiştii pot achiziţiona doar biletele de intrare în parcurile Disney. Astfel, tariful unui bilet valabil o zi pentru acces într-unul dintre cele două parcuri Disney porneşte de la 47 de euro pentru un adult şi 40 de euro pentru copil cu vârsta cuprinsă între trei şi 11 ani. Pe lângă Disneyland, foarte căutate de turişti în această perioadă sunt şi celelalte parcuri de distracţii din Europa precum PORTAVENTURA (Spania), EUROPA – PARK (Germania), GARDALAND (Italia) sau LEGOLAND (Germania), ideale pentru familiile cu copii”, susţine Daniela Toncu.

Iar, reprezentanţii agenţiei Eximtur spun că, în această perioadă, cele mai vândute destinaţii sunt cele din staţiunile montane din România, Austria, Italia, Slovenia şi Bulgaria.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici