Elevii din clasele I-VIII vor primi mere la şcoală

Elevii din clasele I-VIII vor primi mere gratuit de la stat, începând cu anul şcolar 2009 – 2010, pentru o perioadă de maxim 100 de zile de şcolarizare, timp de patru ani, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii.

356 afișări
Imaginea articolului Elevii din clasele I-VIII vor primi mere la şcoală

Elevii din clasele I-VIII vor primi mere la şcoală (Imagine: Mediafax Foto)

"Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale are în procedură de avizare interministerială un proiect de ordonanţă de Guvern privind Programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli", se arată în comunicat.

Acest program este implementat de către Consiliul Uniunii Europene, începând cu anul şcolar 2009 - 2010, şi va dura până în anul 2013.

Astfel, în anul şcolar 2009 – 2010, se vor acorda gratuit mere elevilor din clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat, în limita unei valori zilnice de 0,30 lei/elev.

"Implementarea acestui program de încurajare a consumului de fructe în şcoli reprezintă o oportunitate acordată sectorului românesc de fructe şi legume în diversificarea şi dezvoltarea activităţilor de producţie şi comercializare. Derularea acestui program poate contribui la stimularea competiţiei între producătorii şi comercianţii de fructe şi legume şi la asigurarea unui venit satisfăcător de pe urma activităţilor desfăşurate", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici