Elevii din Ilfov au acces gratuit la primul laborator inteligent din judeţ. Copiii pot folosi scannere 3D şi roboţi multifuncţionali

SmartLab Măgurele, primul laborator educaţional digital inteligent destinat elevilor din judeţul Ilfov, a fost inaugurat joi, copiii din judeţ având acces gratuit la imprimante şi scannere 3D sau roboţi multifuncţionali, anunţă Primăria Ilfov.

195 afișări
Imaginea articolului Elevii din Ilfov au acces gratuit la primul laborator inteligent din judeţ. Copiii pot folosi scannere 3D şi roboţi multifuncţionali

Elevii din Ilfov au acces gratuit la primul laborator inteligent din judeţ. Copiii pot folosi scannere 3D şi roboţi multifuncţionali

SmartLab este dotat cu nouă laptopuri şi trei desktopuri cu softuri de design grafic incluse, o tablă interactivă, 15 perechi de ochelari VR, doi roboţi educaţionali multifuncţionali, două scannere 3D, cinci imprimante 3D monocrome şi una multicoloră.

Elevii ilfoveni vor avea astfel acces gratuit la această tehnologie şi vor putea lua contact cu realitatea virtuală, vor învăţa să lucreze cu imprimante şi scannere 3D, să programeze şi să folosească roboţi multifuncţionali, precizează Primăria Ilfov.

„Am vorbit cu ceilalţi consilieri judeţeni şi le-am propus ca anul viitor să prindem în buget sume pentru ca în fiecare localitate din judeţ să facem câte un smartlab. Vrem să facem din Ilfov judeţul cu cea mai avansată tehnologie. Sper ca într-un viitor foarte scurt cât mai mulţi copii din Ilfov să păşească în acest laborator inteligent din Măgurele. Pe această cale, lansăm provocarea către Ministerul Educaţiei şi primăriile de sector şi locale să înfiinţăm un astfel de laborator în fiecare şcoală din ţară. Vorbim de o investiţie de 100.000 de euro, care aduce beneficii maxime la capitolul educaţie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache.

În SmartLab, copiii vor putea face cursuri de robotică sau vor putea asimila mai uşor, cu ajutorul realităţii virtuale materiile din programa şcolară, precum geografia, biologia sau matematica.

SmartLab Măgurele funcţionează în clădirea Institutului de Fizică Atomică, din Măgurele şi va fi deschis de luni până vineri, între orele 9:00 şi 18:00.

Accesul copiilor în laborator se va face pe bază de programare, la adresa de e-mail, în grupe de câte 10, sub supravegherea unui profesor.

SmartLab Măgurele este un proiect derulat de Asociaţia Măgurele Science Park (fondată de Consiliul Judeţean Ilfov, Primăria Măgurele şi Institutul pentru Fizică Nucleară Horia Hulubei), cu sprijinul Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici