Elevii intră în vacanţă din 30 ianuarie

Semestrul întâi se încheie în 30 ianuarie, iar timp de o săptămână, respectiv până în 8 februarie, elevii sunt în vacanţă, potrivit structurii anului şcolar 2008-2009, aprobată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

133 afișări
Imaginea articolului Elevii intră în vacanţă din 30 ianuarie

Elevii iau vacanţă în 30 ianuarie (Imagine: Mediafax Foto)

Conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a cerut tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar din Capitală să nu dea teme scrise cu titlu obligatoriu pentru vacanţa intersemestrială, pentru această perioadă fiind recomandate alte activităţi.

Astfel, cadrele didactice din învăţământul preşcolar vor cere copiilor repetarea sau învăţarea de poezii din literatura pentru copii, repetarea sau învăţarea de cântece, realizarea de colaje, participarea la activităţi casnice, participarea la spectacole pentru copii, vizualizarea de desene animate nonagresive, dansuri, precum şi jocuri diverse.

Pentru învăţământul primar, se recomandă scrierea unor litere învăţate pe diverse suporturi, audierea unor concerte de muzică adecvate vârstei, vizualizarea de spectacole de teatru pentru copii, strângerea sau donarea de jucării pentru copiii orfani şi cei din familii fără posibilităţi financiare, vizualizarea de filme nonagresive dar şi desfăşurarea de activităţi sportive şi turistice.

Totodată, cadrele didactice din învăţământul gimnazial vor trebui să recomande elevilor participarea la concerte adecvate vârstei, împreună cu clasa sau grupul de prieteni, elaborarea unor prezentări power-point, transmiterea unor mesaje constructive prin e-mail către colegi, prieteni, instituţii, iniţierea unor acţiuni comunitare împreună cu grupul de prieteni, activităţi sportive şi turistice.

Pentru învăţământul liceal, conducerea ISMB a recomandat îndrumarea elevilor, în perioada vacanţei intersemestriale, la concerte, spectacole de teatru şi filme, exerciţii de luare independentă a deciziilor, precum şi către activităţi sportive şi turistice.

În semestrul al doilea, între 9 februarie şi 10 aprilie sunt programate cursuri. Vacanţa de primăvară a fost stabilită între 11 aprilie şi 20 aprilie, apoi cursurile vor fi reluate din 21 aprilie până în 12 iunie. Vacanţa de vară durează trei luni, între 13 iunie şi 13 septembrie.

Perioada specială a tezelor din semestrul I începe în 10 februarie 2009, cu proba la Limba şi literatura maternă. În 12 februarie va fi proba la Istorie sau Geografie (numai pentru clasa a VIII-a), în 17 februarie - la Limba si literatura română şi în 19 februarie - la Matematică.

Tezele din semestrul al doilea al anului şcolar 2008-2009 se susţin, de regulă, până la data de 15 mai.

În situaţii deosebite, în funcţie de condiţiile climatice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar stabilite prin proiectul de ordin.

Calendarul examenului naţional de bacalaureat, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare a competenţelor profesionale, precum şi calendarul admiterii în clasa a IX-a se aprobă prin ordine distincte ale ministrului Educaţiei.

Citeşte şi:

Andronescu: Vom încerca să nu mai sufocăm elevii cu noţiuni inutile

Teste pentru depistarea consumatorilor de droguri din rândul elevilor

ISMB cere unităţilor de învăţământ să ia măsuri pentru siguranţa elevilor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici