Elevii revin la cursuri miercuri, după vacanţa de Paşte prelungită cu o zi - Mediafax

Elevii revin la cursuri miercuri, după vacanţa de Paşte prelungită cu o zi

Elevii revin la cursuri miercuri, după ce vacanţa de Paşte a fost prelungită cu o zi de către ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, în această perioadă fiind programate tezele din semestrul al doilea şi examenele naţionale din anul şcolar 2010-2011 pentru elevii claselor a VIII-a şi XII-a.

96 afişări

Imaginea articolului Elevii revin la cursuri miercuri, după vacanţa de Paşte prelungită cu o zi

Elevii revin la cursuri miercuri, după vacanţa de Paşte prelungită cu o zi (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Elevii din învăţământul preuniversitar au intrat în 18 aprilieîn vacanţa de Paşte şi ar fi trebuit să revină la cursuri marţi, 26aprilie.

În timpul vacanţei, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, asemnat un ordin care prevede că în 26 aprilie nu vor fi ţinutecursuri în învăţământul preuniversitar, astfel că vacanţa de Paştea elevilor a fost prelungită cu o zi.

"Elementele care au condus la fundamentarea deciziei iniţiate deSecretariatul de stat pentru învăţământ preuniversitar sunt legatede concomitenţa Sărbătorilor Pascale în lumea creştină şi de faptulcă, în săptămâna de vacanţă care a premers Sfintelor Paşti, unnumăr mare de elevi a fost angrenat în olimpiadele şcolare pediscipline", arăta MECTS într-un comunicat de presă.

Recuperarea materiei pentru ziua de 26 aprilie se vaface intensiv, din 27 aprilie şi până la finalulsemestrului. "Directorii de şcoli vor asigura recuperareaintegrală a materiei", preciza Ministerul Educaţiei, Cercetării,Tineretului şi Sportului.

Tezele de pe semestrul al II-lea al anului şcolar 2010-2011 sesusţin, de regulă, până la data de 20 mai. Cursurile acestui anşcolar se încheie în 17 iunie.

În această a doua parte a semestrului sunt organizate şiexamenele naţionale. Astfel, pentru elevii din anii terminali deliceu care susţin bacalaureatul înscrierea la examen are loc înperioada 23 - 27 mai. În 27 mai vor fi încheiate cursurile pentruclasa a XII-a şi, respectiv, a XIII-a.

Examenul de bacalaureat începe în 6-8 iunie cu evaluareacompetenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română,urmată în 8-10 iunie de evaluarea competenţelor lingvistice decomunicare orală în limba maternă, în 13-17 iunie de evaluareacompeţentelor digitale şi în intervalul 20-23 iunie de evaluareacompetenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţieinternaţională.

Probele scrise de la bacalaureat încep în 27 iunie cu Limba şiliteratura română, în 28 iunie este progamată testarea la Limba şiliteratura maternă, în 29 iunie va fi susţinută proba obligatorie aprofilului şi în 1 iulie proba la alegere a profilului şispecializării.

În 3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie vor putea fidepuse eventualele contestaţii, care vor fi rezolvate în 5 - 7iulie, urmând ca în 8 iulie să fie afişate rezultatele finale.

De asemenea, elevii claselor a VIII-a vor susţine testele deevaluare naţională. Aceştia vor încheia cursurile în 10 iunie, iarîn perioada 13-15 iunie se vor înscrie la evaluarea naţională.

Toate probele evaluării de la clasa aVIII-a sunt susţinute înscris. În 20 iunie este programată evaluarea la Limba şi literaturaromână, în 21 iunie la Limba şi literatura maternă, iar în 22 iuniela Matematică.

Afişarea rezultatelor este programată, potrivit calandarului deorganizare şi desfăşurare a evaluării naţionale, în 24 iunie, înaceeaşi zi putând fi depuse şi eventualele contestaţii. Dupăsoluţionarea contestaţiilor, în perioada 25-26 iunie, vor fiafişate, în 27 iunie, rezultatele finale.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
MECTS ,
VACANŢĂ ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.